Lagbanner
Adam Lallana presenterad av Brighton

Adam Lallana presenterad av Brighton

Engelsmannens äventyr fortsätter söderut.

Det var hela tiden klart att Adam Lallana, 32, gjorde sin sista vår med Liverpool och hans slutgiltiga avsked till klubben och supportrarna fick häromdagen stor spridning. Mycket glädjande har det varit att ta del av hans lagkamraters hyllningar och icke desto mindre de stora orden från Jürgen Klopp själv. Det bestående intrycket från alla yttringar är att Lallana sannerligen varit en professionalismens man och att han alltid haft betydelse i omklädningsrummet. 

Bollbegåvningen har vi supportrar många gånger skådat och nog finns det en lite sur känsla av att det kunde gått att få ut mer av honom, samtidigt som de flesta av hans motgångar först och främst får tillskrivas de uppradade skadorna. Härligt också mitt i allt avsked är att det, ur spelarnas reaktioner framför allt, rest sig en genuin välvilja inför hans nästa kapitel. De autentiska lyckönskningarna har i alla fall fått mig att intressera mig för var Lallana hamnar härnäst, och hela tiden hoppats att det blir det något som lovar speltid och glad fotboll. 

Nu står det klart att hans nästa adress blir Brighton & Albion Hove och The Amex i Södra England, nära det som var hans hem genom hela juniorkarriären när klubbadresserna stavades AFC Bournemouth och Southampton FC. Klubbens ambitioner i Premier League och Graham Potters fotboll borde bana väg för en bra grund med mycket speltid för Lallana. Den 32-årige engelsmannen skriver ett 3-årskontrakt med Brighton och övergången är en free transfer. Adam Lallana får tröjnummer 14.


Lycka till framöver, Adam!

Ludvig Lundqvistludvig.lundqvist@liverpoolsweden.se@lundqvistludvig2020-07-28 10:54:00
Author

Fler artiklar om Liverpool