Lagbanner
Aktuellt med lönesänkning även i England?

Aktuellt med lönesänkning även i England?

Flera klubbar i Bundesliga har redan gått med på att sänka lönen 20 % för att hjälpa till när intäkterna sinar som en följd av coronaviruset. Nu diskuterar spelarnas organisation PFA tillsammans med Premier League och Football League vad som ska ske i England.

Spelarnas organisation, Professional Footballers Association (PFA), bjöd in Premier League och Football League till ett hastigt sammankallat möte för att diskutera coronauppehållets påverkan på ekonomin för klubbar och spelare.

Varje klubb har rätt att fatta ett eget beslut i frågan, men enligt Telegraph finns det en önskan om att alla tjugo klubbar i Premier League enas om en lösning innan nuvarande säsong flyttas fram ytterligare.

I en tid där flera klubbar har stora utgifter utan att få sina vanliga intäkter kommer det att diskuteras olika alternativ som att exempelvis skjuta upp lönebetalningarna eller att tillfälligt sänka lönerna.

Enligt Global Sports Salary tjänar en spelare i Premier League i snitt 3,2 miljoner pund om året. I Bundesliga har redan flera klubbar, däribland Bayern München, accepterat en lönesänkning med 20 % under en period.

”I dessa svåra tider råder det en stark samsyn om att fotboll ska agera i solidaritet med andra arbeten och industrier som är påverkade av krisen”, skriver PFA.

”Fotbollen måste gå ihop som en industri för att skydda spelet vi älskar.”

PFA kommer också att vara inblandade i diskussioner kring vad som ska ske med spelare vars kontrakt går ut till sommaren. Sannolikt kan dessa få förlängda kontrakt som sträcker sig bortom den 30 juni.

Mattias Hernermattias.herner@liverpoolsweden.se@liverpoolsweden2020-03-26 15:48:37
Author

Fler artiklar om Liverpool