Arsenal - Liverpool
0 - 3

Arsenal - Liverpool 0-3: Enkel seger för Liverpool på påskafton

Liverpool reste ner till London och kammade hem tre poäng mot ett svagt Arsenal.

Påskafton bjöd i år på en fin kvällsmatch för Liverpools del. En på förhand knepig uppgift väntade mot Arsenal på bortaplan efter ett evighetslångt speluppehåll. Flera spelare hade dock varit ute och spelat för sina respektive landslag, vilket märktes rejält i inledningen av kvällens match. Första halvtimmen var nämligen så händelsefattig och tråkig att till och med långfredagen förr i tiden hade framstått som roligare. Efter att det knappt hade skett någonting överhuvudtaget började det sakteliga uppstå lite intressanta situationer mot slutet av första halvleken. Firmino och Milner turades om att skjuta utanför och Mané slarvade bort vad som kunde ha blivit en fin målchans. Trots den intetsägande matchbilden så dominerade Liverpool ändå bollinnehavet rejält och gick till pausvilan med dubbelt fler slagna passningar än Arsenal.

Andra halvlek inleddes i samma stil som den första, men Liverpool tilläts dominera än mer eftersom hemmalaget knappt ville spela fotboll. Ju längre matchklockan tickade kändes det mer och mer som att 0-0 skulle stå sig, men då dök en chans upp från ingenstans i matchminut 64. Alexander-Arnold fick bollen på sin högerkant och slog ett perfekt inlägg in i straffområdet till nyligen inbytte Diogo Jota som fint nickade in bollen i mål. Minuter senare var det dags för nästa påskkaramell då Arsenals mittback Gabriel missbedömde en situation efter Fabinhos passning. Salah slank igenom lika smidigt som när påskharen delar ut sitt godis och placerade in 0-2 mellan benen på målvakten Leno.

Salah kunde även ha gjort ytterligare ett mål när han slank igenom på nytt, men Arsenals tyske målvakt stoppade egyptierns försök den gången. 0-3 skulle dock komma med cirka tio minuter kvar av matchen. Alexander-Arnold bröt en boll och avancerade fram till Salah, som i sin tur hittade Mané, som missade mottagningen, men det gjorde ju ingenting för bakom honom dök Diogo Jota upp och stänkte in sitt andra mål för kvällen. Ett riktigt flytmål där allt gick Liverpools väg, ett sådant mål som vi inte fått se särskilt ofta denna säsong.

Liverpool vann till slut denna match rätt enkelt och komfortabelt trots att första halvlek inte bådade särskilt gott. Alisson fick knappt visa upp sin nya mustasch eftersom Arsenal inte hotade Liverpools backlinje överhuvudtaget denna kväll. Diogo Jota visade än en gång vilken tillgång han så snabbt blivit för laget och erbjuder ett fullgott alternativ när den vanliga fronttrion inte kommer upp i nivå. En på förhand alltid tuff bortamatch blev denna påskafton en lättsam uppgift för Liverpool som inte behövde slita ut sig inför Champions League-kvartsfinalen på tisdag.

William Hiekkanenwilliam.hiekkanen@liverpoolsweden.seTwitter: @Wuvuzela2021-04-03 23:20:00