Lagbanner
Emirates Stadium, 2022-03-16 21:15

Arsenal - Liverpool
0 - 2

Arsenal – Liverpool 0-2: Målvaktstabben hjälpte Liverpool i kampen om titeln

Arsenal – Liverpool 0-2: Målvaktstabben hjälpte Liverpool i kampen om titeln

I inför matchen-intervju nämndes Jota och Firmino som mardrömsmotståndare för Arsenal, och än en gång skulle den tesen både prövas och besannas. Efter en trög första halvlek skulle Ramsdale bjuda Jota och Liverpool på ledning. Efter det kunde även Firmino ro de tre poängen i hamn.

Bordet var uppdukat för ett tungviktsmöte mellan Arsenal och Liverpool på Emirates. Ett Arsenal som jagar Champions League och ett Liverpool som jagar Manchester City och ligatiteln var insatserna. Dessutom hade två så här formstarka lag inte mött varandra i Premier League sedan 2009, då dessa två lag spelade 4-4. Allt tydde på en ny toppmatch.

Liverpool inledde de första tio minuterna intensivt, anfall efter anfall och hörna efter hörna men utan att skapa något direkt nämnvärt, det närmaste var en nick från van Dijk som Ramsdale enkelt kunde parera. I stället skulle Arsenal ta över kontrollen över matchen. Arsenal stod upp bra men skapade ytterst lite, Gabriel Martinelli var ljuset i Arsenals spel och hade en fin match. Brasilianaren utmanade ständigt Trent Alexander-Arnold i en match i matchen som dock var betydligt jämnare än vad Fredrik Ljungberg fick det till.

Den egentligen enda andra chans som fanns att skriva om i en chansfattig halvlek var Sadio Manés halvläge i sista minuten när han blir serverad en fin långboll av Trent. En havldålig mottagning och en stressande mittback gjorde däremot så att chansen försvann.


Desto mer skulle ske i den andra halvleken, för redan inom loppet av fem-sex minuter skulle Thiago göra sitt första försök till en assist. En något lös hemåtpass snappades upp av Lacazette, och en något snubblande fransman skulle sedan lyckas få fram en pass till Ödegaard. Men Alisson var snabbt med på noterna och kunde med en spektakulär räddning neka norrmannen och i längden också ”avgöra” matchen.

För ett par minuter efter detta bestämde sig Thiago för att slå bollen i rätt riktning, där fanns ”Arsenalmördaren” nummer ett Diogo Jota. En snabb rush mellan backlinjen och ett kvickt avslut mot första var allt som krävdes för att Ramsdale skulle vika ner sig, en alldeles för lätt miss av den engelska keepern på denna nivå och 1-0 till Liverpool.

Och med den bredd som Liverpool skaffat sig så bestämde Klopp sig för att byta ut målskytten tillsammans med energiknippet Luis Díaz, och in kommer världens bästa spelare samt ”Arsenalmördaren” nummer två. Och visst, bara sex minuter skulle profetian slå in.

För i matchminut 62 så kände man igen Liverpool igen. En stenhård press av både Firmino och Mané la grunden till både ett gyllene läge och i slutändan ett mål. Firmino kunde snappa upp bollen och spela snett inåt bakåt till Thiago som med bara en mottagning håller på att producera sin andra assist när Salah snor avslutet. Men i stället för mål i detta läge lyckas Arsenal rensa, dock inte längre än att Robertson kan sno bollen av Bukayo Saka. Den ivrige skotten kan sedan trampa runt längs kanten och i mitten finner han Roberto ”Emirates” Firmino som enkelt touchar bollen elegant förbi Ramsdale och sakta men säkert in över linjen till 2-0 Liverpool.

Resterande del av matchen skulle likna den första halvleken, fast avgjord. Liverpool spelade av tiden och drog ner på tempot, och även fast Arsenal hade mest boll och att Martinelli fick något halvläge så blev det aldrig spännande. Liverpool vinner återigen fotbollsmatcher utan att vara totalt överlägsna och liknar mer och mer ett maskineri som vinner titlar, med en vunnen och tre kvar att spela för under de kommande två-tre månaderna ser våren mycket intressant ut för Liverpool.
 

Emrik Johansson@emrik_johansson2022-03-16 23:32:00
Author

Fler artiklar om Liverpool