Lagbanner
Emirates Stadium, 2022-01-20 20:45

Arsenal - Liverpool
0 - 2

Arsenal - Liverpool 0-2: The Reds vidare till final på Wembley
Jota dubbelmålade i Liverpools vinst mot Arsenal. Nu väntar ligacupfinal mot Chelsea.

Arsenal - Liverpool 0-2: The Reds vidare till final på Wembley

Liverpool har tagit sig vidare till final i Carabao Cup efter att ha besegrat Arsenal över två matcher. Kvällens match slutade 2-0 till The Reds, efter dubbla strutar av Diogo Jota.

Efter 0-0-mötet förra veckan var det återigen dags för Liverpool och Arsenal att gå en kamp sinsemellan. I potten fanns en finalplats på Wembley, där vinnaren kommer att få möta Chelsea. Matchen blåstes igång och det visade sig att matchen var en helt annan än vad jag förväntade mig.

Det var inte Liverpool mot Arsenal. Det var en handfull Liverpoolspelare mot Martinelli. Så kändes det i alla fall. Det dröjde inte många sekunder innan Martinelli vände bort Trent Alexander-Arnold, inte bara en gång, inte heller två. Så skulle det också komma att fortsätta.
Det kändes till en början som att Liverpool inte ville vara med och spela. Eller som om de var på tok för trötta för att orka bry sig.

Trent slog bort passningar hit och dit. Van Dijk skickade långbollar till fel adress. Fabinho såg ut att passa bollen med flit på Arsenalspelare och junisen Kaide Gordon visade att steget upp till a-laget är rätt så stort trots allt. Men sedan hände det något. Jota får bollen av Alexander-Arnold, tråcklar sig in centralt och felträffar en boll som, på något vis, tar sig förbi ett flertal försvarare och lurar målvakten Ramsdale. 1-0 Liverpool.
Den första halvleken fortsatte till stor del på samma sätt. Arsenal var det bättre laget. De hade ju trots allt Martinelli.

Att Liverpool saknar två av sina bästa spelare är det ingen fråga om. Så är det. Hur tacklar man då detta? Jo, man har en Diogo Jota på spelhumör. För trots att Liverpool inte var ett speciellt bra lag just idag kom det att räcka för avancemang, och detta mycket tack vare portugisen.
Från start spelade också 17-åringen Kaide Gordon. Men det vore en lögn att säga att han bidrog till vinsten. Det var tydligt att det var just en junis som ställde ut. Ska jag vara helt ärligt så sågs han knappt till. Förutom då han brände ett superläge då, det vill säga. Men vi ska inte vara för hårda. Killen får knappt övningsköra, och spelar ändå fotboll i ett av världens bästa lag. Det finns en fotbollsspelare där. Även om showen uteblev just idag, vill jag tro att den kommer. Jag klarar inte av ännu en Rossiter- eller Woodburn-spelare. En som är lovande, hausas som bara den och sedan visar sig vara. Ja, vadå?

Hela laget steppade upp i andra halvleken. Tog kontrollen av matchen och visade att det faktiskt inte behöver se ut som det gjorde i den första halvleken. Jota skulle komma att göra ytterligare ett mål i andra halvlek. Det skulle komma att delas ut en himla massa kort, både röda och gula, och det var ett faktum att Liverpool ska spela final på Wembley den 27 februari. Då får Klopp möta Tuchel, och var och en av Klopps spelare suckar av lättnad när de inser att Martinelli inte kommer att spela. 

Wilhelm EdlundTwitter: @WilhelmEdlund2022-01-20 22:45:00
Author

Fler artiklar om Liverpool