Lagbanner
2020-10-04 20:15

Aston Villa - Liverpool
7 - 2

Aston Villa - Liverpool 2-7: Total systemkollaps

Aston Villa - Liverpool 2-7: Total systemkollaps

I måndags satt Roy Keane i Sky Sports-studion och uttalade sig om att Liverpool var "sloppy". Jürgen Klopp svarde på detta genom att säga att "Mr Keane" måste ha talat om någon annan match. Jürgen Klopp hade rätt och Roy Keane är synsk, han talade om denna match.

Liverpool gästade Villa Park under söndagskvällen. Dom båda lagen hade gått rent i upptakten av den nya säsongen och en trepoängare stod på spel inför landslagsuppehållet.
 
Martin Atkinson blåste i pipan och omgångens sista drabbning var igång. Alisson Becker var inte med i laguppställningen efter att ha ådragit sig en skada under träning. In mellan stolparna klev Adrián. Nog skulle vi få smaka på skillnaden mellan någon som är världsklass och någon som är högst medioker. Fyra minuter dröjde det innan spanjoren stod för en riktig blunder som resulterade i 1–0 för hemmalaget. Liverpool har börjat tendera till att inleda matcher väldigt trögt och så var fallet även denna afton. Lagom till att det offensiva maskineriet började arbete på ett sätt som gav målchanser åt dom röda, så stod Aston Villas nyförvärv Ollie Watkins för en prestation av högsta klass. 2–0 var ett faktum. Mohamed Salah lyckades trycka dit en reducering men första halvlek präglades mest av ett tafatt press-spel och hav av ytor för Villa i omställningarna . 2-1 blev 3-1, och 3-1 blev 4-1 innan första halvlek var slut. Visst skulle Liverpool haft en straffspark när Salah blev kapad. Men återigen, Martin Atkinson dömde.
 
Inför andra halvlek fanns det en gnutta optimism om att Liverpool skulle få ordning på matchbilden och iallafall greja ett oavgjort resultat. Den optimismen dog snabbt efter att Ross Barkley (av alla människor på denna jord) tagit hjälp av Trent Alexander Arnolds häl och gjort 5-1. Mohamed Salah sätter dit ytterligare en reducering men andra halvlek blir för det mesta en lång vandring i ingenmansland. Liverpool fortsätter med dominant bollinnehav (25%-75% i slutändan), men det hindrar inte Jack Grealish ifrån att sätta både 6-2 och 7-2 till Villa. Hemmalaget lyckades även fåt dit en ribbträff och ett friläge från halva plan under andra halvlek. Liverpool tvingade Martinez till en TV-räddning.
 
Om försvarsspelet idag var en hönsgård, då var Jack Grealish & co rävar. Jag vill inte ta något ifrån Aston Villas prestation men detta var det sämsta jag har bevittnat av denna Liverpoolupplaga (ur en defensiv aspekt). Fabinho var inte sig själv, Gomez hade en ”dålig dag” som han börjar ha allt för ofta, Trents positioneringsspel var bland det sämsta jag har sett och Van Dijk behöver tas ner på jorden litegrann. Även Klopp behöver landa i att allt faktiskt inte har varit perfekt i säsongsupptakten. Det kan vara så att en 7-2-förlust var bättre än en 1-0-förlust. Nu kommer Klopp med stab garanterat sätta sig vid ritbordet och strukturera om defensiven.

Ludvig Wadellludvig.wadell@liverpoolsweden.se@LudvigWadell2020-10-04 23:13:00
Author

Fler artiklar om Liverpool