Lagbanner
Ben Davies är klar – det här är Liverpools nya mittback

Ben Davies är klar – det här är Liverpools nya mittback

Vi har väntat och väntat. Nu är dagen kommen. Ett efterlängtat mittbacknyförvärv har anlänt. Hans namn är Ben Davies.

Klockan 20:58 blev det officiellt. Ben Davies ansluter till Liverpool från Preston North End. Den 25-årige mittbacken har skrivit på ett långtidskontrakt med klubben.

Davies har tidigare ryktats vara klar för den skotska storklubben Celtic, men Liverpool agerade snabbt och lyckades knipa engelsmannen. Han har spelat 143 matcher för Preston och blev utsedd till klubbens bästa spelare under 2019. Han berättar för liverpoolfc.com att han är förväntansfull och glad över sin nya klubbadress.

”Jag är såklart väldigt glad över att vara här. Det är en stor chans för mig. Det kom som en överraskning när jag först hörde talas om intresset, men så fort det började gå in i huvudet på mig så förstod jag att jag fått en enorm möjlighet. Det är en otrolig chans för mig. Jag skulle vara dum om jag inte tog chansen och lär mig av spelarna i klubben."

”Jag vill komma igång och spela matcher till att börja med. Jag vill få in en fot och göra mig till en Premier League-spelare istället för en Championship-spelare. Och ta det därifrån,”
säger Davies.

Davies kommer att ta tröja nummer 28. Han blir ett välkommet tillskott efter Joel Matips nya skada. Det är dessutom lite extra intressant med en vänsterfotad mittback, som kan bidra i uppspelsfasen.

Dessutom ryktas Liverpool snart göra klart med Schalkes mittback Ozan Kabak. Fortsättning följer..

Är ni nöjda med sista dagen av vinterfönstret?


 

Carl Andreassoncarl.andreasson@liverpoolsweden.seTwitter: @Candreasson_2021-02-01 21:54:56
Author

Fler artiklar om Liverpool