Lagbanner
Anfield, 2022-10-19 20:30

Liverpool - West Ham
1 - 0

Spelarbetyg efter Liverpool-West Ham 1-0

Spelarbetyg efter Liverpool-West Ham 1-0

Liverpool började strålande hemma på Anfield och fortsatte så i 42 minuter. Dominans och många chanser. Sedan gav Joe Gomez bort en straff och därefter stapplades det fram, men vi tog en trea och att ta en trea trots att spelet inte klickar är ju ett styrketecken.

Alisson 9
Ali började med några "idiotpass" till motståndarspelare, men visade trots det sitt lugna och säkra jag. Och han blev ju hjälte när han först knep Jarrod Bowens straff och sedan räddade Tomas Souceks feta chans.

Trent Alexander-Arnold 7
Trent började, precis som hela laget, strålande. Han spelade med teknik, elegans och strålande passningar. Han visade upp sin bästa sida inför förbundskaptenen Neville Southall på läktaren. Men sedan fick vi också se Trents baksida, han kom på mellis mot Said Benrama flera gånger och räddades i slutet av James Milner.

Joe Gomez 5
Joe började också fint, såg säker, smidig och lugn ut. Men efter sin huvudlösa attack mot Jarod Bowen i 42:a minuten bleknade förra matchens MOTM. Istället fick vi se Joe, säkerhetsrisken. Det var inte så roligt. Denna kille har verkligen en hög högstanivå och en låg lägstanivå.

Virgil van Dijk 8
Virgil börjar mer och mer likna sitt gamla dominerande jag. Han höll ihop en svajig backlinje under hela matchen. Han fick täcka upp för både Joe och Kostas vid flera tillfällen.

Kostas Tsimikas 6
Kostas blandar och ger. Han kommer fel då och då och får inte alltid till det. Men det går inte att klaga på energin. Han var som en duracellkanin upp och ner på sin kant ända fram till den 81 minuten då Andy Robertson kom in.

Jordan Henderson 8
Idag visade kaptenen var skåpet ska stå. Jordan sprang, jobbade, dirigerade och passade som när han är som bäst. Det fanns nog inte ett grässtrå som han inte berörde. Han hade mest touch av alla spelare. Tack kapten för denna kampinsats.

Thiago Alacantara 7
Det märks när Thiago inte är med. Han byttes ut i den 57:e minuten och efter det försvann en del av lugnet och stabiliteten. Det kändes oroande när Jürgen bytte ut vår mittfältsmästare, men det höll och det kommer fler matcher. Många fler matcher där Thiago behövs.

Mohamed Salah 7
Mo började som yttermittfältare/ytteranfallare i Jürgens nya 4-4-2-system. Han kommer inte fram lika lätt i den positionen då han ofta startar längre ner. Men i den 57:e minuten gick Darwin Núnez ut och Mo fick spela anfallare tillsammans med vapendragaren Firmino och efter det var han nära att måla flera gånger.

Fabio Carvalho 7
Carvalho fick starta på den vänstra ytterpositionen och såg huvudsakligen pigg och bra ut. Det syns tydligt att det här är en spelare med en väldigt stor potential. Han är rapp och väldigt bekväm med bollen. När han blir lite mer resolut i närkamperna och släpper bollen lite snabbare så har vi ett riktigt "gem" här.

Darwin Núñez 9 (MOTM)
Darwin var het, sprang och sprang och skapde hela tiden stress och oreda hos West Ham-försvaret. I den 22:e minuten lurade han Kurt Zouma och vann nickduellen mot Thilo Kehrer och stångade in bollen i mål. Darwin var starkare och snabbare är West Hams två mittbackar och var ett hot hela tiden. Han hade också ett rungande skott i stolpen. West Ham-försvaret drog nog en lättnadens suck när Darwin byttes ut i den 57:e minuten.

Roberto Firmino 7
Bobby spelade som Bobby gör. Pressar och stör när motståndarna har bollen, går ofta ner och möter när vi har bollen. En spelare som gör mer nytta är vad som vanligtvis syns.

Harvey Elliott 6 (kom in 57:e minuten)
Harvey är lätt i steget, bra med bollen och vanligtvis mycket kreativ. Nu kom han in i ett läge där vi hade tappat spelet och han fick mest jaga och täcka ytor. Han gjorde det på ett godkänt sätt.

Fabinho 6 (kom in i 57:e minuten)
Fabbe kom in istället för Thiago. Det blev stabbigare. Fabbe är fortfarande inte riktigt i form, det känns trögt. Men samtidigt är han hård som flinta. Ingen rolig spelare att ha mot sig.

Curtis Jones 6 (kom in i 57:e minuten)
"The Toxteth Swagger" kom in på Carvalhos plats men fick huvudsakligen ligga djupt och täcka ytor. Curtis är ju en stor talang som genom många skador har stannat upp i utvecklingen. Vi får hoppas att han får vara skadefri nu. Jag skulle önska lite mer "grit", lite mer krut från honom.

James Milner och Andy Robertson (kom in i 81:a minuten)
Mille och Robbo kom in i slutet och stärkte upp genom inställning och hårdhet. Två stora publikfavoriter.

Frisse Frisonfrisse.frison@liverpoolsweden.se2022-10-20 00:15:00
Author

Fler artiklar om Liverpool