Lagbanner
Elland Road, 2023-04-17 21:00

Leeds United - Liverpool
1 - 6

Spelarbetyg efter Leeds - Liverpool 1-6

Spelarbetyg efter Leeds - Liverpool 1-6

Efter fem matcher utan vinst var denna trea väldigt välbehövlig för Liverpool. Leeds satsade på lågt försvar och alla spelare bakom bollen, en taktik som många lag i bottenstriden har nollat oss med. Men vi visade kreativitet med vår offensiva 3-2-5-taktik där Trent Alexander-Arnold gick in i en central playmakerroll där han styrde spelet och såg grym ut. Vi kan ha fått en egen Andrea Pirlo. Samtidigt var Leeds allt annat än bra

Alisson Becker 7
En lugn dag på jobbet för vår målvaktsgigant. Han var på alerten när försvaret vid vissa tillfällen inte var lika alert. Han kan nog vara lite sur på Ibrahima Konatë som spräckte hans nolla. 

Trent Alexander-Arnold 9 (Man of the Match)
Trent briljerarde i sin Pirloroll, han dikterade spelet och slog ett tjogtal utsökta långpassningar. Han hade nog lika mycket boll som hela Leeds. Två assist, matchens kreatör och bäst på plan.

Ibrahima Konaté 7
Ibou såg stark och oövervinnlig ut i första halvlek. I den 22:a minuten sprang han ikapp Luis Sinisterra, som var på väg mot friläge, och blockerade hans skottmöjlighet. Men så fort andra halvlek började gav han bort bollen till Sinisterra. Ridå. Sammantaget är dock Ibou en väldigt tillgång för oss, han är stark, aggressiv och kampvillig.

Virgil van Dijk 7
Vår försvarsgeneral var fokuserad idag och då är han bra. Han hade inte jättemycket att göra, men det han gjorde gjorde han bra och med pondus. 

Andrew Robertson 7
Andy fick spela något mer tillbakadraget med vår offensiva 3-2-5-taktik, men när han väl kom fram på sin vänsterkant visade han klass som hans läckra rusch och inspel till 4-1-målet. När vi hade bollen vilket vi oftast hade blev han vår vänstra mittback och fixade det galant utan att bli alltför hårt prövad.

Jordan Henderson 6
Såg seg ut och som om han var ovän med bollen i första halvlek, men jobbade och dirigerade i vanlig ordning. När Leeds började hänga med huvudet i andra halvlek fick Hendo mer tid och utrymme och kom in spelet riktigt bra. Strålande inspel till Jotas 5-1-mål.

Fabinho 5
Det går trögt för stackars Fabbe och han tvingas ta gula kort i nästan varje match då han inte hänger med. Men Fabbe är en fysisk kropp på planen och i andra halvlek var det inga problem..

Curtis Jones 6
Curtis löper mycket, men kan kännas tunn och som om han inte vågar utnyttja den kreativitet som vi vet finns. Men vilket strålande pass till Jotas 3-1-mål. Det krävs mer av sådant om Curtis vill vara med i leken framölver.

Mohamed Salah 8
Mo gör två mål och skapar oro framåt. Han hade rappa steg idag. Sådana här takter behöver vi se mera av från vår egyptiske kung. Mo log brett när han blev utbytt, det brukar han inte göra, men det är inte ofta han lämnar planen i 5-1-ledning och med två mål på kontot.

Cody Gakpo 8
Cody funkar fint i sin Firminoroll. Stark, klok och teknisk. Ett fint mål och en fin assist. Han kommer snart att få en egen sång, sannolikt kommer inte sången att bli lika vass som Firres, men Cody har egenskaper att bli lika bra och lika viktig som vår älskade nia.

Diogo Jota 8
Diogo började väldigt svajigt, tappade bollen flera gånger och slog många felpass. Det kändes surt att se honom på planen och Darwin Nüñez på bänken. Men sedan kom den strålande bollerövringen, ruschen och frispelningen till Mo Salahs 2-0-mål. Och därefter två egna fina mål. Det går inte att vara sur på Jürgen efter det.

James Milner, Luis Diaz, Roberto Firmino och Darwin Nüñez kom in den 81:a minuten, därefter kom Thiago in i den 85:e minuten, men matchen var slut och det var kort tid kvar när dessa byten skedde. Inhopparna betygsätts därför inte. Men det var väldigt roligt att se Luis Diaz på planen igen. Och väldigt roligt att Darwin fick göra mål.

TV: Liverpool körde över Leeds på Elland Road
 

Frisse Frisonfrisse.frison@liverpoolsweden.se2023-04-17 23:35:00
Author

Fler artiklar om Liverpool