Lagbanner
Bielsa om Liverpool: “Utan tvekan ett av världens bästa lag”

Bielsa om Liverpool: “Utan tvekan ett av världens bästa lag”

Leeds-managern Marcelo Bielsa passade på att hylla de regerande mästarna och dess tränare Jürgen Klopp på sin presskonferens inför lördagens premiärmöte på Anfield. “El Loco” ser sig dock inte som något fan av Klopps heavy metal-fotboll. “Jag har inte så bra koll på musik,” säger argentinaren.

Två dagar innan ligapremiären borta mot Liverpool gjorde Leeds Uniteds manager Marcelo Bielsa säsongens första inför matchen-PK. Mötet på Anfield blir Yorkshirelagets första i högstadivisionen sedan degraderingen 2004, då med en viss James Milner i laget. 

Och det är givetvis ett förväntansfullt bortalag som gästar Merseysides röda delar på lördagskvällen. “Det är en väldigt speciell match. Full av olika scenarion,” säger Bielsa. 

“Liverpool är ett rättvist mästarlag med en jämnhet i sitt spel. De är utan tvekan ett av världens bästa lag.”

“Det är svårt att veta hur vi kommer att anpassa oss till Premier League. Vi är förbereda, men vi måste visa det på planen också.”

“Spelarna har format en grupp under en längre tid och de känner att de kan spela på en högre nivå.”



Marcelo Bielsa > Che Guevara. 

Även om heavy metal-referensen flög över huvudet på Bielsa är Klopp en tränare han definitivt håller högt och har stor respekt för. “Klopp har skinit oavsett var han varit.”

“Allt jag har att säga om honom har redan sagts.” 



Källa: Liverpool Echo

Erik Segerströmerik.segerstrom@liverpoolsweden.se@erik_segerstrom2020-09-11 00:18:20
Author

Fler artiklar om Liverpool