Lagbanner
Bild: Liverpool i förhandlingar med Bayern om Thiago

Bild: Liverpool i förhandlingar med Bayern om Thiago

Trovärdiga Bild rapporterar idag att Liverpool tagit kontakt med Bayern München gällande en potentiell värvning av den spanske landslagsmittfältaren Thiago Alcantara. De personliga detaljerna med spelaren ska redan vara på plats, uppger den tyska tidningen.

“Han är ute efter en ny utmaning, i min mening borde han gå till Premier League.”

Orden är Bayern Münchens manager Hansi Flicks och spelaren han pratar om är Thiago Alcantara. Spanjacken har länge ryktats bort från de tyska mästarna med Liverpool som främsta intressent. Färska rapporter från tyska Bild gör gällande att en sådan flytt ser ut att kunna bli till verklighet. 

Enligt tyskarna ska Liverpool ha tagit ett första steg i en värvningsprocess där målet är att ta Thiagos talanger till nordvästra England. Artikeln, återgiven av LFC Transfer Room, gör vidare gällande att de personliga detaljerna mellan klubb och spelare redan ska vara i hamn. Nu återstår det alltså bara för de två klubbarna att komma överens om en övergångssumma. 

Bayern München ska vara ute efter en prislapp på mellan 30 och 40 miljoner euro för spelaren som sitter på ett kontrakt som går ut nästa sommar. Liverpool ska inte rädas en sådan övergångssumma. 

De engelska mästarna har hunnit med en förstärkning i sommar. Kostas Tsimikas från Olympiakos kostade £15 miljoner och skrev på i början av veckan. 


Källor: Bild (Christian Falk), LFC Transfer Room, transfermarkt

Erik Segerströmerik.segerstrom@liverpoolsweden.se@erik_segerstrom2020-08-13 19:58:07
Author

Fler artiklar om Liverpool