Lagbanner
Blir det "Hey Jude" för Liverpool nästa sommar?

Blir det "Hey Jude" för Liverpool nästa sommar?

Transferfönstret må vara stängt men de stoppar inte de evigt florerande transfer ryktena. Denna vecka har de spekulerats mycket om att Borussia Dortmunds engelska guldklimp Jude Bellingham är aktuell för en flytt till Merseyside nästa sommar.


Enligt flertalet källor, såväl inhemska som utrikes, påstås Liverpool vara intresserade av den 18-årige engelsmannen Jude Bellingham. Enligt Sport1 skulle prislappen landa på omkring  €100 miljoner och då bli nytt transferrekord för klubben. Men frågan som många då ställer sig, vad skulle Liverpool och Klopp få ut av att plocka in den unge engelsmannen?

Det första är självklart den otroliga potentialen som finns hos Bellingham. Hade denna inte funnits hade Dortmund till och börja med aldrig värvat honom från Birmingham eller gett honom det förtroendet han har fått. Förra säsongen blev det totalt 46 matcher i alla turneringar för Dortmund och hittills har han startat samtliga matcher denna säsong. Så trots sin ringa ålder har han redan rutin från en av de största ligorna och i synnerhet Champions League. 

Men vad Bellingham för typ av spelare och vad har gjort att Klopp har fått upp ögonen för honom?

Det både statistiken visar och det man kan se med ögonen är att Bellingham är en tydlig box till box mittfältare. Att det är just denna roll som han bemästrar tror jag är anledningen till att Klopp fått upp ögonen då han vet att snart måste Jordan Henderson ersättas. Ytterligare en anledningen till att Bellingham är intressant för Liverpool är hans presspel. Bellingham står för 23,32 “pressures*” per match. I kontext till Liverpool hade han varit i toppen av denna kategori även hos oss. Utvecklingsområdet hos Bellingham är spelet med boll högre upp i banan, där han förvisso vågar mycket men slår bort en hel del bollar(endast runt 70% av passningarna på motståndarnas planhalva går fram).

Självklart kommer det finnas delar i hans spel som är oslipade, men likt vår egen Harvey Elliott har han många år kvar tills hans fulla potential är nåd. Så jag tror att Bellingham och Klopp kan vara en “match made in heaven”. Ingen vet dock ännu om Dortmund är viliga sälja Bellingham så frågan som återstår att se; kommer Anfield få sjunga “Hey Jude” när nästa säsong drar igång?

*Number of times applying pressure to opposing player who is receiving, carrying or releasing the ball
 

Rasmus Hjortling Olofsson2021-09-10 18:45:00
Author

Fler artiklar om Liverpool