Lagbanner
Blir premiären lika lyckad som för tre år sedan?

Blir premiären lika lyckad som för tre år sedan?

Premiärer är alltid lika läskiga och svårtippade. Även om poängskörden i premiären inte är avgörande för framtiden, ger matchen supportrarna ett intryck och en känsla kring densamma. Hos vissa ingjuts hopp och optimism, medan det hos andra väcks oro och pessimism. Kan det gå lika bra för Liverpool på lördag som i den där premiären för tre år sedan?

På dagen för exakt tre år sedan fick Liverpool en drömpremiär som var starten på en makalös säsong. Huvudstadsklubben West Ham hade äntrat ett laddat Anfield i hopp om att kanske skaka den regerande finalisten i Champions League. Men den förhoppningen skulle snart grusas.  

Det tog inte lång tid innan det rasslade i nätet bakom polacken Lukasz Fabianski och 1-0 av  den gångna säsongens skyttekung Mohamed Salah var ett faktum. Egyptiern hade inga planer på att få någon “One season wonder”- stämpel på sig, och han och Liverpool visade direkt att de var redo. Veteranen James Milner hade vilat upp sig under sommarens VM och kunde noteras för en assist till Sadio Manes 2-0 mål. Senegalesen utökade därefter sitt målfacit till två och Liverpools till tre, innan Daniel Sturridge kunde fortsätta målfesten när han enkelt gjorde 4-0. 

De höga förväntningarna, som blev en följd av den här tillställningen, skulle visa sig vara realistiska. Däremot skapade den här matchen en gnutta falskt hopp, främst kring Naby Keita. Keita gjorde en strålande debut och visade exakt varför Klopp var så villig att ta in den guineanska mittfältaren. Det som däremot skulle följa var väl kanske, snällt beskrivet, mindre imponerande. 

Alla är överens om att förra säsongen inte var i närheten av lika fantastisk som den 2018/19. Att ens jämföra dessa två är svårt. Men känslan är ändå att årets Liverpooltrupp är stark. Mittfältskuggen Georginio Wijnaldum finns visserligen inte kvar, han har redan spelat sin ligafotbollspremiär för PSG. Men det är egentligen den ende regelbundne startspelaren som har lämnat sen krossen mot West Ham. Dessutom har spelare, som framförallt Diogo Jota och Thiago tillkommit, världsklasspelare som har en enorm kvalitet och kapacitet. Så, kan vi få återuppleva den här premiärinsatsen mot Norwich? En ny insats som även gärna får vara startskottet för en oförglömlig resa, likt den 2018. Kan Naby Keita ännu en gång ha show på mittfältet, men den här gången inte få en säsong präglad av skador, utan istället en säsong präglad av framgång? Jag hoppas det. 

Edvin Karlssonedvin.karlsson@liverpoolsweden.se2021-08-12 22:03:00
Author

Fler artiklar om Liverpool