Lagbanner
Brewster gör succé i Wales - målade igen

Brewster gör succé i Wales - målade igen

Liverpoolkontrakterade Rhian Brewster är stekhet för tillfället. Den unge engelsmannens åttonde mål sedan utlåningen till Swansea i januari föll igår kväll när walesarna lade Birmingham City på rygg. “Glad över att kunna lägga till ännu ett mål i samlingen. Vi är ett lag med ett uppdrag,” twittrade Brewster efter matchen.

Speltiden för 20-årige anfallslöftet Rhian Brewster blev knapp i Liverpool under hösten och i januari kom parterna överens om en utlåning till Premier League-jagande Swansea City. Brewster har sedan dess imponerat stort i Championship-klubben, har pangat in 8 på 16 och hyllas nu av lagets manager Steve Cooper.

“Det är där du vill ha honom - inne i boxen i position att göra mål och om han får chansen, litar man på att han får jobbet gjort,” sade Cooper efter gårdagens viktoria mot Birmingham.

“Det var inte ett enkelt avslut - det kanske såg enkelt ut men han höll sig kylig och utnyttjade möjligheten.”

“Jag var än en gång glad för honom. Jag trodde att han skulle göra ett andra mål när han rundade målvakten.”


Brewsters 1-1-mål var hans åttonde i ordningen för i år och vitalt i walesarnas jakt på play off-platserna. Svanarna står just nu parkerade på en sjunde plats med en poäng upp till sjätte. 

Brewsters framfart på Liberty Stadium har inte gått under radarn och så sent som i morse nominerades han till priset för månadens spelare i juni. 


Källor: Liverpool Echo, transfermarkt

Erik Segerströmerik.segerstrom@liverpoolsweden.se@erik_segerstrom2020-07-09 21:27:17
Author

Fler artiklar om Liverpool