American Express Community Stadium, 2023-10-08 15:00

Brighton - Liverpool
2 - 2

Brighton - Liverpool 2–2: Delad revansch

Liverpool var på jakt efter revansch från VAR-haveriet mot Spurs. Brighton var på revansch efter förnedringen mot Aston Villa. Resultatet? Delad revansch.

Det var två lag som var på jakt efter revansch från förra ligaomgången och det var två lag som kom från Europaspel och det var två lag som gjorde två mål.

Brighton inledde hemmamatchen starkt med två Premier League-debutanter från start. Som så många gånger förut denna säsong hade Liverpool svårt att göra något vettigt innan motståndaren gjort mål, och så blev det även idag.

Efter 20 minuter står Mac Allister för ett grovt individuellt misstag när han missar Adingra bakom ryggen och således tappar bollen till nämnde Adingra. En olycka kommer heller inte ensam och när Ivorianen inser att Alisson är lite slö i reaktionerna passar han på att retsamt rulla in bollen från 25 meter.

Men på sedvanligt manér skulle Liverpool äta sig tillbaka, och denna gång redan innan den andra halvleken. Ett vackert anfall avslutas med att Mac Allister denna gång har ögon i nacken när han släpper Nüñez pass till Salah och Liverpool hade kvitterat, men det roliga skulle inte sluta där.

Sex minuter senare var det Brightons tur att agera slarvigt i uppspelsfasen och när Szoboszlai stulit bollen samt väggat med Nüñez och bara ska lägga dit bollen så kommer Pascal Groß och drar ner honom. Straff och rött ko… nej. Straff och ingen mer påföljd. Ska inte lägga någon större vikt på det mer än att yttra att det borde varit rött va? Trippelbeskattningen ska enligt regelboken vara kvar om man inte försöker spela boll och det gör inte Groß va? Nåväl. Straff, Salah och 1–2.

I den andra halvleken inledde Liverpool något bättre, men när man inte tar vara på chanser av magnituden Gravenberch får, då blir man ofta straffad. Eller så väljer man att straffa sig själv.

Brighton jagade ett kvitteringsmål och tog över mer och mer, och med tolv minuter kvar drar Liverpool på sig en frispark på högra sidan av eget straffområde. Solly March hittar luckan mellan Alisson och försvarslinje och när Robertson och Mac Allister aktar sig för bollen kommer brunkaren Lewis Dunk fram som gubben i lådan.

Den sista kvarten blir underhållande från två lag som vågar blotta sig för att gå för tre poäng, men när Joao Pedro bjuder tillbaka för missen Gravenberch står för så förstår man att lagen kommer dela på poängen. 2–2 slutar mötet på Amex och lagen får nöja sig med delad revansch eller som man kan se det, ingen revansch.