Lagbanner
Coronaviruset: Klubbar samlas för extrainsatt möte på torsdag

Coronaviruset: Klubbar samlas för extrainsatt möte på torsdag

Premier League håller ett extrainsatt möte på torsdag för att tillsammans med klubbarna se över möjligheten om att slutföra säsongen.

Coronaviruset har lamslagit den europeiska fotbollen och i nuläget är Premier League uppskjutet till den 3 april. Huruvida ligan kommer att återupptas i början av april är fortfarande oklart.

UEFA har kallat till ett extrainsatt möte på tisdag för att tillsammans med olika intressenter diskutera utvecklingen av coronaviruset och dess påverkan på den europeiska fotbollen. Följaktligen kan det ha tillkommit mer information inför Premier League-klubbarnas möte på torsdag.

Åsikterna är splittrade bland PL-klubbarna. En del klubbar anser att ligan fortfarande kan spelas klart om spelet återupptas den 4 april. Andra klubbar menar att en mer realistisk inställning till problemet är att förbereda sig på att det inte kommer att spelas mer toppfotboll  förrän nästa säsongstart i augusti.

En källa från en Premier League-klubb hävdar enligt Sky Sport att det är ”75 % sannolikhet att ligan kommer att ställas in”.

West Hams vice ordförande Karren Brady anser att den aktuella säsongen bör förklaras ogiltig och att Liverpool ska nekas Premier League-titeln.

Det finns dock andra möjligheter till lösningar på problemet. Då EM 2020 med stor sannolikhet kommer att ställas in finns det en möjlighet för klubbarna att slutföra säsongen under sommaren.

Mer klarhet angående den rådande situationen bör tillkomma efter torsdagens möte. 

Källa: Sky Sport
 

Carl Andreassoncarl.andreasson@liverpoolsweden.seTwitter: @Candreasson_2020-03-14 13:07:00
Author

Fler artiklar om Liverpool