Lagbanner
Då var det dags igen!

Då var det dags igen!

Återigen har pandemin satt sin prägel på fotbollen, och i det här fallet Liverpools försäsong. Det blir inget träningsläger i Frankrike som det var tänkt, truppen har nämligen landat i Österrike.

 
Det var som sagt tänkt att laget skulle inleda försäsongen 2020 i Frankrike. Men efter att nya regler gällande Covid-19 och dess spridning fallit på plats under torsdagskvällen ändrades planerna drastiskt. Tanken var att truppen skulle flyga ner till Evian-les-Bains, men de nya reglerna innebär nämligen att alla som flyger in i Frankrike sätts i strikt karantän under fjorton dagar, och det passade inte Liverpools planer.

Jürgen Klopp har under dom två senaste försäsongerna tagit laget till dom regerande världsmästarnas marker, men nu blir det alltså Österrike. Väl där är träningsanläggningen designad  för att kunna ge laget möjlighten att kunna träna utan att bryta mot diverse karantänsregler. 

Efter knappa tre veckors ledighet lämnade truppen under lördagen Merseyside för att hitta formen inför säsongen som startar inom ett par veckor. Ingen träningsmatch är inplanerad, utan i nuläget är det Community Shield-matchen mot Arsenal den 29:e augusti som blir det enda genrepet laget får inför säsongstarten av Premier League 2020/21.

Källa: Liverpool Echo

Ludvig Wadellludvig.wadell@liverpoolsweden.se@LudvigWadell2020-08-15 18:30:00
Author

Fler artiklar om Liverpool