Lagbanner
Elvan klockan Elva

Elvan klockan Elva

liverpoolsweden.se plockar fram spåkulan, dammsuger nätet på rykten och teorier och kokar ned till sin alldeles egna häxblandning. Det här är, elvan klockan elva.

Liverpool sparkar igång det nya decenniet genom att ställas mot säsongens stora överraskning Sheffield United hemma på Anfield. 

Yorkshirelaget, som tippades som tabelljumbo av många tyckare inför ligastarten, har stått för en urstark säsong som nykomling och kan vid vinst (hur oväntad en sådan än må framstå på förhand) slå sig in i topp-6. 

Skadeläget i Liverpool

Inget nytt från skadefronten. Alex Oxlade-Chamberlain, Joël Matip, Dejan Lovren, Fabinho och Xherdan Shaqiri är fortsatt otillgängliga för spel. Jürgen Klopp underströk på sin presskonferens under tisdagen att samtligas status är bra, men att de ännu inte riktigt är redo för hetluften. Vidare kommer nyförvärvet Takumi Minamino inte att finnas med i matchtruppen. 

Elvan

Alisson Becker från start. 

Avsaknaden av lockande alternativ (samt faktumet att Liverpools ordinarie backfyra för närvarande är hela världens främsta) utesluter möjligheten till rotering i defensiven. Från höger till vänster; Trent Alexander-Arnold, Joe Gomez, Virgil van Dijk och Andy Robertson. 

Jordan Henderson har spelat en hel del på sistone och får se sig ersättas av vicekapten James Milner. Leeds-sonen flankeras av Naby Keita och Gini Wijnaldum. Adam Lallana fick chansen från start mot Wolves men tog den knappast - oavsett vad hans högra axel har att säga om saken. Engelsmannen hängde inte med i det höga passningstempot och det märktes tydligt att han höll en lägre nivå än sina kollegor. Således blir det kvisthäng för den gode Adam ikväll. 

Fronttrion tror jag behålls intakt, men med en liten brasklapp för att Divock Origi tar över Sadio Manés plats ute till vänster. 

                      Mané - Firmino - Salah
                 Keita - Wijnaldum - Milner ©
Robertson - van Dijk - Gomez - Alexander-Arnold
                                  Alisson 
 

Erik Segerströmerik.segerstrom@liverpoolsweden.se@erik_segerstrom2020-01-02 11:00:00
Author

Fler artiklar om Liverpool