Lagbanner
Elvan klockan Elva

Elvan klockan Elva

liverpoolsweden.se plockar fram spåkulan, dammsuger nätet på rykten och teorier och kokar ned det till sin alldeles egna häxblandning. Det här är, elvan klockan elva.

Efter lite mer än en veckas tid återvänder serieledande Liverpool i ligaspelet när man åker ned till London för att debutera på Tottenham Hotspurs nya, fräscha, stadion. 

Ett hopkok av rotationsspelare, U23-lirare och en handfull spännande junisar räckte för att få ett på pappret slagkraftigt Everton på fall i förra helgens cupderby, således reser Reds till norra London med en utvilad och spelsugen startelva. 

För Tottenham är situationen lite tvärtom. Visst, spursarna har heller inte spelat ligafotboll sedan de allra första dagarna av 2020, men José Mourinho valde att frontera en ordinarie elva i 1-1-matchen mot Middlesbrough i cupen och sitter därtill på en tämligen diger skadelista med the likes of Harry Kane, Moussa Sissoko, Tanguy Ndombele och Ben Davies alla otillgängliga till kvällens möte. 

Skadeläget i Liverpool

Fulla sjukstugor är dock inte exklusivt bara för Tottenham Hotspur, till kvällens möte saknas nämligen Naby Keita, James Milner, Joël Matip, Fabinho, Dejan Lovren, Xherdan Shaqiri och Nathaniel Clyne i Liverpoollägret. 

Elvan 

Adrian gjorde en fantastisk match i cupen mot Everton men när det vankas ligaspel är Alisson Becker självklar etta. 

Trent Alexander-Arnold (december månads främste spelare i Premier League) tar hand om högerkanten. Efter en stundtals svajig (ja, jag sitter med förstoringsglaset och letar fel nu) defensiv första fjärdedel av säsongen har Liverpool steppat upp sitt försvarsspel och vi får backa hela vägen tillbaka till början av december för att hitta det senaste insläppta målet i PL. Detta uppsving korrelerade väl med Joe Gomez återkomst bredvid Virgil van Dijk i mittlåset - ett samarbete som vi kommer att se mer av ikväll. Backlinjen blir komplett med Andy Robertson ute till vänster. 

Med Fabinho, Naby Keita och James Milner på skadelistan ser jag Jordan Henderson och Gini Wijnaldum som solklara från start. En tredje länk skulle kunna utgöras av Adam Lallana (mycket bra mot Everton) eller kanske Takumi Minamino (med från start i cupderbyt för en dryg vecka sedan). Jag tror dock att blir Alex Oxlade-Chamberlain som får förtroendet att inleda matchen på mittfältet. 

Alla tre vilades mot Everton och alla tre kommer givetvis att starta matchen ikväll. Fronttrion Mané-Firmino-Salah leder offensiven. 

                   Mané - Firmino - Salah
Wijnaldum - Henderson © - Oxlade-Chamberlain
Robertson - van Dijk - Gomez - Alexander-Arnold
                               Alisson

Erik Segerströmerik.segerstrom@liverpoolsweden.se@erik_segerstrom2020-01-11 11:00:00
Author

Fler artiklar om Liverpool