Lagbanner
Elvan klockan Elva

Elvan klockan Elva

liverpoolsweden.se plockar fram spåkulan, dammsuger nätet på rykten och teorier och kokar ned det till sin alldeles egna häxblandning. Det här är, elvan klockan elva.

Liverpool reser österut för att gästa Norwich City på Carrow Road. Daniel Farkes lag ligger sist i tabellen och har sju poäng upp till säker mark. Det blir en minst sagt knivig uppgift att klara nytt Premier League-kontrakt för kanariefåglarna. Båda lagen kommer in till matchen utvilade, eftersom de haft ett två veckor långt uppehåll sedan senaste ligamatchen. 

Liverpool har som bekant strålande form, och har egentligen haft det under hela säsongen. En av sakerna som talar för Norwich är att Liverpool spelar Champions League-åttondel i Madrid redan på tisdag. Med tanke på Liverpools kraftiga ligaledning kan det vara så att Klopp väljer att rotera lite grann i laget på Carrow Road. 

Liverpool och Norwich ställdes mot varandra i säsongens första match. Då slutade det med en 4-1-seger för Klopps mannar. 

Skadeläget i Liverpool

Sadio Mané och James Milner har dragits med skador under några veckor, men båda två tränade under veckan. Klopp bekräftade på presskonferensen att både Mané och Milner kommer att vara aktuella för spel ikväll. 

Xherdan Shaqiri har haft skadebekymmer under en tid och har ännu inte blivit kvitt sina problem. Mittfältaren missar matchen. 

Nathaniel Clyne är också borta från spel och har varit så under hela säsongen. 

Elvan

Alisson Becker har spelat fantastiskt bra under en långt period. Brassen är naturligtvis given mellan stolparna. 

Backlinjen skriver också sig själv. Trent Alexander-Arnold till höger, Joe Gomez tillsammans med Van Dijk i mitten, samt Andy Robertson till vänster. 

Mittfältet är desto klurigare att förutspå med tanke på tisdagens match mot Atletico Madrid. Det känns ändå som att Fabinho, Henderson och Wijnaldum ligger nära till hands för Klopp. Personligen skulle jag dock inte bli förvånad om Oxlade-Chamberlain spelar från start. Även Naby Keita skulle mycket väl kunna få en startplats. 

Sadio Mané har varit borta från spel några veckor och behöver förmodligen lite matchning innan den viktiga CL-matchen. Därför tror jag Klopp startar med Mané mot Norwich. Roberto Firmino och Mohamed Salah gör troligtvis Mané sällskap i elvan. Det finns möjligtvis en liten chans att Takumi Minamino startar, men med stor sannolikhet får japanen nöja sig med ett inhopp. 

          Mané - Firmino - Salah
    Wijnaldum - Fabinho - Henderson © 
Robertson - van Dijk - Gomez - TAA
                       Alisson

Alexander Nilsson2020-02-15 11:00:00
Author

Fler artiklar om Liverpool