Lagbanner
Elvan klockan Elva

Elvan klockan Elva

liverpoolsweden.se plockar fram spåkulan, dammsuger nätet på rykten och teorier och kokar ihop det till sin alldeles egna häxblandning. Det här är, elvan klockan elva.

En efterlängtad gameday är här och Liverpool tar bussen till andra sidan Stanley Park för att fortsätta jakten på de sista nödvändiga poängen för ligatiteln. Senast laget framträdde i tävlingssammanhang var stolpe ut-kvällen på Anfield mot Atletico Madrid. Sedan dess har den grymma pandemin härjat i England och den enda matchen Liverpool spelat var den i träning mot Blackburn i förra veckan. Slutresultatet i den matchen blev 6-0 och flera av målskyttarna kändes positiva att notera i protokollet.

Naby Këita dominerade den matchen enligt rapporter och satte även dit ett mål. En spelare som många hoppas på och som väldigt gärna får växla upp under slutruschen av den här säsongen, som en signal om vad vi förhoppningsvis kan vänta oss under kommande säsonger. Jämte honom hängde även Takumi Minamino sin första balja vilket också kändes glädjande. Den unga holländska mittbacken, som gjort några fina framträdanden i seniorlaget men som i somras hamnade i skuggan av den hittills inte lika framträdande Sepp van den Berg, nätade också mot Blackburn. Jag talar givetvis om Ki-Jana Hoever. 

Skador och avstängningar
Före avbrottet saknades Alisson Becker och spelare som Andrew Robertson och Fabinho var inte i bästa slag. Nu är Becker åter fullt frisk och Fabinho likaså, däremot finns det en viss osäkerhet kring Andrew Robertson; vilket betyder att om inte han hamnar på vänsterbacken i vår förutspådda elva så kommer James Milner in och ersätter honom.

Elvan
Tillbaka från skadan i mars och fullt återställd sedan dess vaktar Alisson Becker kassen ikväll.

Backlinjen bör inte innehålla några överraskningar. Från höger kommer Trent Alexander-Arnold att spela och mittlåset kommer med största sannolikhet bestå av Joe Gomez och Virgil van Dijk. Osäkerheten är som sagt i så fall till vänster, där Andrew Robertson bör starta men risken finns att James Milner ersätter. Ber dock om ursäkt för ordvalet "risk" i förhållande till fina James Milner. 

På mitten har Klopp flera alternativ att välja mellan. Fabinho som precis börjat få minuter igen efter skada före avbrottet är nu fullt återställd, Jordan Henderson är lagkapten och kanske säsongens spelare i Liverpool. Georginio Wijnaldum är en van startspelare men Naby Këita har lovordats från både träningar och träningsmatch av Jürgen Klopp. Vi ska heller inte glömma Alex Oxlade-Chamberlain. Personligen tror jag valet faller på Fabinho som ankare, Jordan Henderson till höger och Naby Këita till vänster. Det känns dock lite vågat att göra den gissningen och förpassa Wijnaldum till bänken. 

I anfallet vill jag säga att där inte ska vara några skrällar. Vi vet att Roberto Firmino och Sadio Mané kommer spela. Samtidigt tisslas det lite grann i sociala medier om en småskada på Mohamed Salah, vilket i såfall skulle ge väg för Takumi Minamino (som också lovordats av Klopp under de senaste veckorna och i samband med träningsmatchen mot Blackburn). Utgångstrean i vår gissningselva blir den vanliga, men med en asterisk efter Mohamed Salah.


                      Becker

 Trent - Gomez - van Dijk - Robertson

       Henderson - Fabinho - Këita
     
          Salah - Firmino - Mané
 

Ludvig Lundqvistludvig.lundqvist@liverpoolsweden.se@lundqvistludvig2020-06-21 11:00:00
Author

Fler artiklar om Liverpool