Lagbanner
Elvan klockan Elva

Elvan klockan Elva

liverpoolsweden.se plockar fram spåkulan, dammsuger nätet på rykten och teorier och kokar ihop det till sin alldeles egna häxblandning. Det här är, elvan klockan elva.

Det är lika surrealistiskt som välförtjänt att Liverpool ikväll, i omgång 32, ska göra entré på Etihad Stadium mellan uppradade och applåderande Manchester City-spelare. Traditionen gör gällande att det första laget att få äran att möta ligamästarna, under pågående säsong, ska rada upp sig för en så kallad Guard of honor

Det är till den symboliska och skadeglädjande marschen vi tar oss an den här matchen. Säsongen är avgjord, Liverpool är rekordmästare och ett tronskifte har skett. Nu är det stilpoäng kvar i potten att spela om, och de hoppas vi att killarna ger allt för ikväll och framöver.

Skador och avstängningar
Joël Matip uträknad med tåskada, Shaqiri borta sedan tidigare med lårskada och James Milner osäker (inte aktuell för start) på grund av baksida lår.

Elvan
I målet står den otrolige brassen, med fler hållna nollor än insläppta mål, Alisson Becker.

Backlinjen borde inte bjuda på några skrällar. Trent Alexander-Arnold till höger, Joe Gomez och Virgil van Dijk i mitten (har aldrig förlorat en PL-match ihop) och Andy Robertson till vänster. Den sistnämnda har haft en period med småkänningar men bör komma till spel ikväll.

Fortsatt positiv konkurrens på mitten öppnar för både Naby Këita och Alex Oxlade-Chamberlain till vänster i mittfältstrean. Sannolikare är det att det blir det mer ordinarie mittfältet, beståendes av Georginio Wijnaldum, Fabinho och Jordan Henderson. 

Längst fram bör det inte ges uttryck för några skrällar i startelvan heller. Mohamed Salah med 17 mål såhär långt jagar på för sin tredje raka Golden boot. Egyptiern är i skrivande stund två mål bakom Jamie Vardy (19). Centralt i fronttrean borde vi se Roberto Firmino och ostoppbar ute till vänster spelar Sadio Mané. 

            Mané - Firmino - Salah
    Wijnaldum - Fabinho - Henderson © 
    Robertson - van Dijk - Gomez - Trent
                         Alisson

Ludvig Lundqvistludvig.lundqvist@liverpoolsweden.se@lundqvistludvig2020-07-02 11:00:00
Author

Fler artiklar om Liverpool