Lagbanner
EM-kollen: Mästerskapssommaren lever vidare för Skottland

EM-kollen: Mästerskapssommaren lever vidare för Skottland

Ozan Kabak satt på bänken, firma Neco Williams & Harry Wilson firade blytunga tre poäng och Robbo var med och löste krysset som håller skottarnas EM-sommar vid liv.

Ozan Kabak, Turkiet

Det blev ännu en kväll på bänken för Ozan Kabak som fick se sitt Turkiet stå för ännu en svag insats mot Wales i Baku. Efter 0-3 mot Italien på Olimpico förväntade man sig att det på pappret försvarsstarka Turkiet åtminstone skulle mäkta med en bättre defensiv insats på onsdagskvällen men Gareth Bale och kompani bet ifrån och kunde till slut springa hem matchen med 2-0. Med fem insläppta, noll gjorda och noll poäng efter två matcher får Turkiet så här långt ses som turneringens stora flopplag. 

Neco Williams & Harry Williams, Wales


Aaron Ramsey och Gareth Bale klev båda fram som de stjärnor de är när Wales besegrade ett svagt Turkiet. 

Desto muntrare var det för våra Liverpoolspelare i det walesiska lägret. Utöver de sköna tre poängen och det (med största sannolikhet) säkrade avancemanget fick Williams och Wilson sina första minuter i detta Europamästerskap. Båda kom in i matchens slutskede och hann inte sätta någon större prägel på mötet men var i alla fall på plan när walesarnas Connor Roberts punkterade matchen med sitt 2-0-mål på stopptid. 

Xherdan Shaqiri, Schweiz

Vi stannar i grupp B och tar oss till Schweiz och Xherdan Shaqiri som inte fick ut mycket under sina 76 minuter mot ett fullständigt överlägset och sprudlande Italien. Ännu en 3-0-seger för Gli Azzurri som (med reservation för att motståndet hittills har varit beskedligt) redan nu känns som en av de allra största favoriterna till att lyfta EM-bucklan längre fram i juli. 

Jordan Henderson, England


Mötet England - Skottland levde inte upp till hypen. 

Om Italien får representera de sockerstinna och uppjagade åttaåringarna på barnkalaset får England representera de slutkörda föräldrarna som bara väntar på att detsamma ska ta slut snart. För visst var det ett trött England som tog sig an (och här gissar jag bara) den mest framemotsedda landskampen på brittisk mark sedan Trainspotting var världens hetaste film, Liam Gallagher sjöng om att leva för evigt och fotbollen kom hem för 1996 års Europamästerskap? Three Lions (fortsatt utan Jordan Henderson) mäktade bara med två skott på mål och såg efter 70 minuter ut att vara ganska tillfreds med 0-0 och en pinne mot ett furiöst kämpande Skottland. Trist, England! 

Andy Robertson, Skottland

Skottland ja, här var det drag i alla fall. Med Andy Robertson med bindeln runt armen ute till vänster tog sig skottarna sig an matchen med samma kampvilja och intensitet man förväntat sig av dem. Det smällde både här och där på den regnvåta mattan på Wembley och man lyckades skrapa ihop till ett gäng högkalibriga chanser att få med sig mer än en poäng. Nu lever i alla fall turneringen vidare för Robbo (som följde upp den fina insatsen mot Tjeckien med ännu en gedigen sådan mot England) och skottarna som ställs mot Kroatien i en avgörande sista match på Hampden Park på tisdag kväll. Ett Kroatien som bara fick med sig en pinne mot Tjeckien och som verkligen inte har imponerat. Slagläge Skottland säger jag! 

Diogo Jota, Portugal


Diogo Jota samarbetade med Cristiano Ronaldo för Portugals båda mål i 2-4-förlusten mot Tyskland. 

Liverpools portugisiska bidrag Diogo Jota fick återigen chansen från start i landets superoffensiv. Det blev en assist, ett mål och 83 minuter för Liverpools nummer 20 som trots den fina individuella insatsen fick se sig besegrad av ett revachsuget Tyskland nere i München. 

Thiago Alcântara, Spanien

“Hur Thiago inte har att göra i det här laget är smått bisarrt”. 

Tweeten är TV4-ankaret Gusten Dahlins och jag kunde inte hålla med mer. Efter två matcher, två poäng och jag vet inte hur många sidledspassningar som inte leder någonstans ligger Spanien riktigt illa till inför sista gruppspelsmatchen mot Slovakien på onsdag. De behöver någon som kan bryta mönstret och med Thiago (i bra form dessutom) på bänken finns lösningen rakt framför näsan på Luis Enrique som inte fått ut i närheten av tillräckligt av sitt spanska landslag så här långt. 

 

Erik Segerströmerik.segerstrom@liverpoolsweden.se@erik_segerstrom2021-06-20 10:00:00
Author

Fler artiklar om Liverpool