Lagbanner
En potentiell värvning av Thiago är ett styrkebesked

En potentiell värvning av Thiago är ett styrkebesked

En värvning av Thiago Alcantara skickar signaler om att Liverpool är i toppen för att stanna.

Gårdagens stora LFC-relaterade nyhet var att klubben enligt ett flertal trovärdiga källor ska ha kontaktat Bayern München angående en värvning av den spanska mittfältsstjärnan Thiago Alcantara. Thiago har de senaste säsongerna briljerat centralt på mittfältet hos de tyska giganterna Bayern München och har skaffat sig ett högt anseende hos supportrarna från landets tredje största stad. Spanjorens unika blick för spelet och känsliga passningsfot har bidragit till klubbens framgångar de senaste åren.  
 
Det är således en världsklasspelare som Klopp och FSG är ute efter. Trots detta finns det frågetecken kring en potentiell värvning av Thiago Alcantara.

Klubbens strategi på transfermarknaden

Liverpools strategi på transfermarkanden överensstämmer inte med en värvning av Thiago. Sedan Klopp tog över rodret har klubben, med undantag för Van Dijk (26) och Shaqiri (26), endast värvat spelare med åldern 25 år eller yngre. Istället för att värva färdiga världsstjärnor har Klopp och tränarstaben skapat världsstjärnor som t.ex. Mo Salah och Sadio Mané. Med facit i hand kan det konstateras att denna strategi har varit ytterst lyckosam.

Varför är Thiago rätt man för Liverpool? Är det inte bättre att scouta en 24-åring med ett lättare lönekuvert, som kan blomma ut i klubben under Jürgens Klopps vingar?
    Det finns enligt mig två stycken huvudsakliga anledningar till varför en värvning av Thiago är rätt väg att gå för klubben.

1. Spetskvalité

Visst, Liverpool saknar verkligen inte kvalité i sitt truppbygge. I truppen finns världens bästa mittback Virgil van Dijk, Alisson Becker vaktar stolparna och en fronttrio av yttersta världsklass har skämt bort oss supportrar de senaste åren. Men det går att argumentera för att det finns en avsaknad av en kreativ mittfältare, som kan bidra med det där lilla extra när det behövs som mest.

Vi minns alla de snöpliga uttåget ur Champions League mot ett frenetisk försvarande Atletico Madrid. Trots stort bollinnehav lyckades inte Liverpool dyrka upp Simeones lågt stående försvarslinje. Med en spelare som Thiago Alcantara i startelvan kanske dubbelmötet skulle ha slutat på ett annorlunda sätt.
     Liverpools mittfält är idag långt ifrån dåligt. Dock finns det plats för en spelare som Thiago. Naby Keita i all ära, men i ärlighetens namn har han tyvärr inte lyckats bidra i tillräckligt hög utsträckning sedan han anslöt från Leipzig. En annan kreativ mittfältare, Adam Lallana, har lämnat klubben och det finns således en plats att fylla centralt. En hårt jobbande Hendersson, ett ankare i form av Fabinho och ett kreativt geni i form av Thiago Alcantara. Det blir ett rungande ”ja tack” från min sida.  

2. Ett styrkebesked

Efter förlusten med 4-0 mot Manchester City uttalade sig Jürgen Klopp om den kommande säsongen.

”Vi kommer att attackera titeln, inte försvara den”, sa Klopp då.

En värvning av Thiago skulle gå hand i hand med Klopps uttalande. Istället för att försvara titeln lägger Liverpool i ytterligare en växel och skickar signaler till konkurrerande klubbar, ”vi kommer vara ännu bättre nästa säsong”.

Liverpool befinner sig på toppen för att stanna. En värvning av Thiago visar att klubben har bestämt sig för just detta.



 

Carl Andreassoncarl.andreasson@liverpoolsweden.seTwitter: @Candreasson_2020-08-14 12:38:00
Author

Fler artiklar om Liverpool