Lagbanner
Europakollen: “Allt kan hända nu”

Europakollen: “Allt kan hända nu”

Benfica-redaktionens Alexander Pereira ger oss ett Benfica-perspektiv på kvällens drabbning i Lissabon.

Ni ligger trea i ligan med ett ganska stort hopp upp till era två största konkurrenter i Porto och Sporting - dina tankar om ligasäsongen så här långt?

– Benfica inledde säsongen svagt i höstas vilket resulterade att klubben och ikonen Jorge Jesus gick "skilda vägar". En kontroversiell återkomst för Jorge Jesus som bara kunde sluta på ett sätt enligt mig. Istället tar Nélson Verissimo över som interimtränare från Benfica-b (liknade situation för 5 år sedan när Bruno Lage tog över, idag tränar han Wolves) och tar klubben till en kvartsfinal i CL, det är ju inte skit direkt. Ligan är bara att glömma, får hoppas att dom klamrar sig fast på tredjeplats så blir det iaf kval till CL nästa säsong. Frågan är vem som kommer ta över tränarposten.

Ni lyckades krångla er ur en tuff CL-grupp på Barcelonas bekostnad och slog ut Ajax i åttondelen. Varför har ni gått så bra i Europaspelet? 

– Det är lite kul hur tongångarna går. Benfica mosar Barcelona på hemmaplan med 3-0 och spelar 0-0 på Camp Nou. Enligt mig så går Benfica vidare pga att laget är bättre än Barcelona, inte på Barcelonas bekostnad. Benfica har mycket rutin av att spela Europaspel. På plan så vill spelarna verkligen vinna och det syns, inte minst i andra halvlek mot Ajax i första matchen. Benfica spelade väldigt taktiskt i Amsterdam och Otamendi styrde och ställde och gav ALLT. Fantastiskt att se.

Hur kommer Benfica ta sig an matcherna mot Liverpool?

– Ojsh! Här nere pratas det mycket om skrällen från 2006 när Benfica slog ut Liverpool i åttondelen, att man kan göra det igen, INGET ÄR OMÖJLIGT! Benfica måste spela som man gjorde mot Ajax borta i Amsterdam. Kompakt och strukturerat, jag ser Liverpool som världens bästa lag på omställningsspel och där behöver Benfica vara på tårna. Darwin kommer göra allt för att visa att han är the next big thing innan. 

Vilka spelare i Benfica ska Liverpool hålla ett extra öga på?

– Darwin och Otamendi. 

Slutligen, hur stora chanser ger du Benfica att gå segrande ur dubbelmötet? 

– Benfica är med, topp 8 i Europa. Allt kan hända nu. Liverpool är favoriter så pressen ligger på dem. Benfica spelar utan någon press och har inget att förlora!

***

Stort tack till Alexander Pereira från Benfica-redaktionen som ställde upp och svarade på våra frågor!

 

Erik Segerströmerik.segerstrom@liverpoolsweden.se@erik_segerstrom2022-04-05 11:00:00
Author

Fler artiklar om Liverpool