Lagbanner
Europakollen: “Alltid svårt att lista ut hur Zidane tänker”

Europakollen: “Alltid svårt att lista ut hur Zidane tänker”

liverpoolsweden.se kontaktade Real Madrid-skribenten Alexander Ellhar inför kvällens möte.

En fot i semin och senast en blytung seger i El Clásico, det måste kännas ganska bra nu som Real Madrid-supporter?

— Verkligen. Jag har sovit riktigt gott den senaste veckan. Mot Barcelona blev det onödigt spännande men nu lever ju verkligen ligan och man har skaffat sig ett fint läge att avancera i Champions League. Zinedine Zidane har fått ordning på saker och ting, trots en hel del skador.

Vad har du att säga kring marängernas insats i förra veckans möte?

— Väldigt bra! Det fanns en viss oro inför, framförallt när Raphael Varane fick kasta in handduken samma dag på grund av corona. Men Eder Militao och Nacho imponerade som mittlås. Jag ville se att man utnyttjade orutinen hos Liverpools mittbackar och det gjorde man verkligen. Vinicius Jr såg helt plötsligt ut som en superstjärna och gjorde i princip vad han ville. Det var en första halvlek där man körde över Liverpool och borde gjort något mål till. I andra kom ett onödigt reduceringsmål men det kändes som att man hade bra kontroll på det hela, förutom en liten stund i början av andra. 

Och något kring Liverpools insats? Något som ni måste se upp med lite extra inför ikväll eller upplevde du som många andra att de röda inte hade så mycket att komma med?

— Förvånansvärt bleka. Det var ändå Real Madrid som stod på andra sidan, men Liverpool såg inte alls påkopplade ut. Jag var glad att spelare som Thiago och Firmino startade på bänken men nu kanske de startar ikväll, vilket kan skada oss betydligt mer än vad som var fallet i första mötet. Mer hjärna än lungor förväntar jag mig, men vi får se.


Svårläst. 

Ni har 3-1 med er från det första mötet, hur tror du att Zidane kommer att ta sig an kvällens match? 

— Det är alltid svårt att lista ut hur Zidane tänker. Nu gick Lucas Vazquez sönder mot Barca och blir borta säsongen ut samtidigt som Dani Carvajal också missar matchen. Det gör att det kanske blir Álvaro Odriozola som tar högerbacksplatsen och det känns inte jättetryggt. Dessutom finns det ett stort frågetecken kring Fede Valverde, som också har känningar från helgen. Han hade nog tagit en plats i elvan för att stänga ned Liverpools vänsterkant men det är frågan om han kan starta. Hur som helst tror jag att Zidane givetvis vill äga boll så mycket som möjligt med Kroos och Modric som nycklar. Samtidigt som man ska ta tillvara på omställningsmöjligheterna som kommer att dyka upp. Det låter klyschigt men det gäller att hålla tätt inledningsvis och inte bjuda på någon energi.

Avslutningsvis, går ni vidare ikväll? 

— Hade inte de senaste skadeproblemen dykt upp så hade jag varit väldigt säker på det men nu är läget lite annorlunda och man har även tunga minuter mot Barca i benen. Dessutom har Sergio Ramos, som är skadad, testat positivt för corona och kan inte följa med för att stötta laget. Men det vore givetvis en jättestor besvikelse om man inte lyckas ta sig vidare med tanke på utgångsläget. 

***

Stort tack till Real Madrid-redaktionens Alexander Ellhar (@ellharalex) som ställde upp och svarade på våra frågor!

Erik Segerströmerik.segerstrom@liverpoolsweden.se@erik_segerstrom2021-04-14 11:00:00
Author

Fler artiklar om Liverpool