Lagbanner
Europakollen: “Ett spännande test för Atalanta”

Europakollen: “Ett spännande test för Atalanta”

Ligastarten, Juventus mellanår och Josip Ilicics status var alla ämnen som kom upp när liverpoolsweden.se hörde av sig till @AtalantaSweden inför kvällens drabbning i Bergamo.

Ni har med fem segrar, ett kryss och två förluster skrapat ihop en gedigen samling poäng i såväl liga- som europaspelet. Hur har det sett ut på planen så här långt? 

“Jag tycker absolut laget har startat godkänt, man är med i toppen av ligan och har gjort det man ska i CL tycker jag. Jag tycker spelet har sett stundtals bra ut men som för alla lag så ser man i vissa perioder av matcherna att det hårda spelschemat tar ut sin rätt.” 

Tredjeplats i ligan och en historisk CL-kvart i fjol, hur slagkraftigt är laget den här säsongen? Juventus verkar exempelvis ha ett mellanår, går man rent av för scudetton? 

“Jag tycker laget totalt sett är starkare än i fjol, man har fått behålla det man vill behålla. Den enda klubben har sålt är Timothy Castagne till Leicester för att man fick en alldeles för bra summa att säga nej till med tanke på att han inte ens var ordinarie i laget. 

Jag hävdar att Juventus kommer ha ett litet mellanår i år. Det tar tid att spela ihop ett nytt lag med en ny tränare och jag tycker inte heller truppen är lika slagkraftig som den brukar vara. Jag tror att Milan och Inter är favoriter men klaffar allt för Atalanta så kan vi absolut vara med och utmana hela vägen.”


Josip Ilicic saknades när Atalanta började ta ordentlig fart i Champions League-slutspelet. Vad hände med honom och hur ser hans situation ut idag? 

“Han fick personliga problem och reste hem till Slovenien. Enligt italienska medier så tog det hårt på hans psyke att höra alla ljud från sirener och militärlastbilar med likkistor i Bergamo som vi alla vet är en stad som drabbats hårt av pandemin. 

Idag så får han professionell hjälp av psykologer och proffs. Personligen så blev jag förvånad när han kom tillbaka redan mot Napoli för man vet aldrig med psykisk ohälsa, det finns liksom inga tidsaspekter på det. Det fanns folk som inte trodde att han ens skulle komma tillbaka till fotbollen.”


Avslutningsvis, vad förväntar du dig för matchbild?

“Med tanke på att båda lagen har mycket skador och frågetecken så tror jag att det blir en ganska så öppen tillställning. Atalanta har bara ett spel så det kommer inte att parkeras någon buss även om det är Liverpool som står på andra sidan. Det kommer bli ett spännande test för Atalanta!” 

***

Stort tack till Arvid (@AtalantaSweden) som var schysst och svarade på våra frågor!

Erik Segerströmerik.segerstrom@liverpoolsweden.se@erik_segerstrom2020-11-03 11:00:00
Author

Fler artiklar om Liverpool