Lagbanner
Anfield, 2021-03-10 21:00

Liverpool - RB Leipzig
2 - 0

Europakollen: "Måste verkligen hota Liverpools sargade försvar"

Europakollen: "Måste verkligen hota Liverpools sargade försvar"

liverpoolsweden fick sig återigen en pratstund med Fotbollskanalens Tysklandsexpert Keven Bader inför kvällens returmöte mellan Liverpool och RB Leipzig i Champions Leagues åttondelsfinal.

- Trots att Leipzig förlorade den första åttondelen så var det en jämn match vi fick se. Två individuella misstag eller bjudningar om man så vill avgjorde matchen till Liverpools fördel, vad är dina tankar kring det första mötet?

Nerverna gjorde sig senast synliga i RBL-lägret. Precis som du är inne på, två misstag som Liverpool utnyttjade på bästa möjliga sätt. Man såg även tydligt att RB Leipzigs närvaro i den sista tredjedelen var i princip obefintlig. 

- Truppläget och formen är fortsatt fin hos Red Bull-klubben. Emil Forsberg gjorde i helgen comeback efter en tids skadefrånvaro i 3-0-segern mot Freiburg. Tillför Forsberg något annorlunda jämfört med till exempel Dani Olmo som gör att han kan få chansen från start i returmatchen?

Viktigt för Leipzig att Emil Forsberg är tillbaka. Han har nu hunnit spela knappa 51 minuter på de senaste tre matcherna efter sin skada och sägs vara redo för spel. Leipzig har som bekant flera alternativ på mittfältet, men Forsberg har under hösten visat sin flexibilitet när han bland annat har agerat falsk nia. I toppmötet mot Bayern München spelade han på just den positionen och stod för 1 mål och 1 assist. Det återstår att se hur Nagelsmann väljer att spela mot Liverpool nu, men att Forsberg har en stor betydelse för anfallsspelet är ett faktum.

- Vad anser du att tyskarna behöver göra annorlunda den här gången för att såra Liverpool?

RB Leipzig måste verkligen hota Liverpools sargade försvar. En formstark Sörloth (2 mål & 3 assist på de senaste 3 matcherna) kan vara en nyckel. Som jag nämnde ovan så måste RBL verkligen förvalta sina chanser mycket bättre om man ska ha någon chans att avancera.

- Avslutningsvis, 0-2 i baken inför returen, vad ger du tyskarna för chanser att vända på steken och ta sig vidare till kvartsfinal?

Med tanke på bortamålsregeln så säger jag ändå att Liverpool är klara favoriter. Jag är medveten om LFC:s usla form, men detta är lagets sista chans att få ut något av säsongen. Leipzig kommer göra det svårt för Liverpool, tyskarna kanske till och med vinner, men jag tror att Liverpool avancerar pga just bortamålsregeln.

***

Stort tack till Keven Bader som var schysst och svarade på våra frågor!
 

Rasmus Karlssonrasmus.karlsson@svenskafans.com@_RasmusKarlsson2021-03-10 11:00:00
Author

Fler artiklar om Liverpool