Lagbanner
Europakollen: “Mittfältet är nyckeln”
"Toni Kroos har varit fenomenal," säger Mehran Mahmoudi som lyfter tysken som en bubblare när det pratas lagets viktigaste spelare den här säsongen.

Europakollen: “Mittfältet är nyckeln”

Mycket måste stämma i marängerna men för att man ska kunna slå Reds över två möten är det extra viktigt att mittfältet kommer upp i en hög nivå, menar Mehran Mahmoudi från SvenskaFans Real Madrid-redaktion.

Jag räknar till elva raka utan förlust och ni är i allra högsta grad fortfarande med i titelstriden i La Liga, vad känner du kring marängernas säsong så här långt?

— Det har varit splittrade känslor, det har varit en berg-och-dalbana. Säsongen har präglats av väldigt många skador och en skakig början, nu är säsongen i ett skede där både ligan och CL i allra högsta grad lever. Räkna aldrig ut Real Madrid och Zidane, det är läxan. 

Vem är lagets viktigaste spelare?

— Det där är alltid en otrolig svår fråga att svara på, i en lagsport som fotboll är det sällan det går att peka just på en spelare. Men om jag verkligen måste svara säger jag Karim Benzema. Utan honom blir det inga mål, och utan mål kommer inte laget långt. Sen är Toni Kroos den här säsongen en bubblare, han har varit fenomenal. 

Kvällens möte kommer att bli en repris på 2018 års final (en match vi röda helst vill glömma), vad kände du när lotten föll på Liverpool

— Jag kände att det här kan gå hur som helst. Båda lagen har under säsongens gång haft så sjukt många skador, båda lagen kommer sakna spelare. Zidanes lag brukar ju växla upp under våren och Liverpool satsar ju verkligen på att försöka vinna Champions League. Detta kan gå hur som helst och jag skulle säga att det är 50/50. 


Real-kaptenen skadade sig under landslagsuppehållet. 

Sergio Ramos är skadad och kommer av det mesta att döma att missa båda mötena, hur pass stort tapp är det?

— Sergio Ramos är ju kaptenen, han som inger mod och styrka i laget. Det är ett stort avbräck, vi har sett hur det kan gå utan Ramos. Jag hoppas att Nacho/Varane fortsätter att prestera som de gjorde när Ramos var borta ett tag innan landslagsuppehållet.

Ni möter Barcelona i ett hyperviktigt El Clásico på lördag, är det något som du tror kommer att påverka laguttagningen eller sättet man angriper kvällens möte?

— Nej det tror jag inte. Zidane kommer inte att "rotera" och han kommer att ställa upp bästa möjliga elva. Real Madrid under Zidane är inget som lag kan bara slå av, speciellt inte i ett El Clásico. 

Slutligen, vad måste klaffa i Real Madrid för att man ska rå på Liverpool över två möten? 

— Givetvis måste hela laget spela bra. Men det är Real Madrids mittfält som är nyckeln, Kroos-Casemiro-Modric måste spela på en hög nivå. Liverpools presspel måste hanteras och de grabbarna är nyckeln till att Real ska kunna spela sig ur den pressen. De är även de tre spelarna som ingjuter kontroll och lugn i det här laget. Sen kan jag tänka mig att spelare som Vinicius och Benzema kommer att få ytor mot Liverpool, och där gäller det att sätta chanserna man får. 

***

Stort tack till Mehran Mahmoudi (@MerreM89) från Real Madrid-redaktionen som ställde upp och svarade på våra frågor!

Erik Segerströmerik.segerstrom@liverpoolsweden.se@erik_segerstrom2021-04-06 11:00:00
Author

Fler artiklar om Liverpool