Lagbanner
Europakollen: “Står inte och faller med Griezmann”

Europakollen: “Står inte och faller med Griezmann”

liverpoolsweden.se hörde av sig till C Mores kommentator Adam Pinthorp inför kvällens möte mellan Liverpool och Atlético Madrid på Anfield.

Liverpoolseger i det första mötet i Madrid för två veckor sedan - dina tankar om den matchen?

– Vilken otrolig match det var, är mina spontana tankar. Volymen, den både kollektiva och individuella nivån. En av höstens matcher i Champions så här långt. Griezmanns röda kanske inte gjorde matchen gott ur ett objektivt perspektiv men överlag var det en enormt underhållande match.

Antoine Griezmann tog det rödaste röda kortet vi sett på ett bra tag när han karatesparkade Roberto Firmino i ansiktet på Wanda Metropolitano och är avstängd ikväll. Hur pass stort tapp är det för Atleti?

– Nja, jag vet inte. Han har förvisso gjort 75 procent av lagets mål i CL men João Félix är i bättre form. Nu har Atleti en del skadeproblem och Griezmann hade nog startat om han varit tillgänglig, men om hela truppen varit disponibel skulle jag inte ta gift på att han hade startat på Anfield. Atlético står inte och faller med Griezmann. Långt ifrån.

Luis Suarez är vi Liverpoolsupportrar givetvis väl bekanta med, vad har han betytt sedan han anlände från Barcelona inför förra säsongen och vilken roll har han idag?

– Han sköt bokstavligen ligatiteln till Atlético. Utan hans målproduktion - och mål i viktiga lägen - tror jag inte Atleti bärgat titeln. Hans fysik tillåter inte honom att vara fullt så delaktig som Simeone säkert vill i lagets intensiva spel - men hans målsinne gör honom ovärderlig ändå.

Slutligen, vad förväntar du dig för matchbild? 

– Jag hoppas på något liknande i intensitet och kvalité som på Metropolitano. Då bjuds alla fotbollsälskare på en upplevelse.

*** 

Stort tack till Adam Pinthorp som ställde upp och svarade på våra frågor och som också kommer att kommentera matchen ikväll.

 

Erik Segerströmerik.segerstrom@liverpoolsweden.se@erik_segerstrom2021-11-03 11:00:00
Author

Fler artiklar om Liverpool