Lagbanner
Europakollen: ”Vi har rubbat Liverpool förut”

Europakollen: ”Vi har rubbat Liverpool förut”

Napoli-redaktionens Todd Åkesson delar med sig av sina tankar och åsikter kring Napoli inför kvällens Champions League-premiär hemma mot Liverpool.

Napoli lottades in i samma grupp som Liverpool, Ajax och Rangers. Dina tankar på det?
- Jag tycker gruppen är bra ur både ett sportsligt och supportermässigt perspektiv. Flera tuffa utmaningar mot roliga lag med mycket fans, men att ta sig vidare är absolut ingen omöjlighet. Liverpool är såklart solklara favoriter men vi har rubbat dem förut, inte minst på hemmaplan. Hur står sig Rangers i CL och hur bra är ett sönderköpt Ajax utan ten Hag? Det är en intressant, rätt sexig och fullt möjlig grupp att ta sig vidare ifrån i mina ögon.

De ljusblå står som serieledare fem omgångar in i Serie A. Hur har det sett ut så här långt?
- Både bra, stabilt och över förväntan. Laget är som du säger obesegrade (3 vinster och 2 oavgjorda) efter fem omgångar där man senast var det bättre laget och bortaslog Lazio med 2-1. Den enda missräkningen hittills kom i 1-1-matchen hemma mot Lecce.

Det är två lag som stött på varandra förut i Champions League-gruppspelet, där Liverpool tidigare främst haft det tufft nere i Neapel. Hur går tankarna inför kvällens möte?
- Rent spontant känns det som rätt läge att möta Liverpool som inlett knackigt i ligan och dessutom dras med en del skador. Samtidigt är Klopps gubbar fortfarande rättmätiga favoriter i mina ögon. Napolis startelva är inte speciellt Champions League-meriterad, till skillnad från Liverpools.

Vilka spelare i Napoli behöver Liverpool hålla ett extra öga på?
- Jag skulle peka på tre spelare. Dels Franck Anguissa som blivit navet på mittfältet såväl defensivt som i uppbyggnadsspelet. Victor Osimhen får klassas som den största stjärnan i nuläget och om Napoli ska gå bra över tid behöver han vara i form och göra 20+ mål. Sist men inte minst måste jag nämna nyförvärvet Kvicha Kvaratskhelia , även kallad Kvaradona, som tagit hela Italien med storm. Den georgiske yttern står på 4+1 efter fem omgångar och ser än så länge verkligen ut att kunna axla Insignes roll på planen.

Nyförvärvet från Dinamo Batumi, Kvicha Kvaratskhelia, är en spelare att hålla ett extra öga på.

Slutligen, vad ger du Napoli för chanser att skaka ett svajigt Liverpool på Stadio Diego Armando Maradona? 
- Min känsla är att båda lagen skulle vara ganska nöjda med ett kryss. Liverpool bör se detta som den svåraste matchen i gruppen medan alla poäng Napoli lyckas knipa av just Liverpool får ses som en bonus. Det är primärt mot Rangers och Ajax poängen ska in. Jag säger 1-1 och att såväl Spalletti som Klopp lämnar matchen smånöjda. 

Rasmus Karlssonrasmus.karlsson@svenskafans.com@_RasmusKarlsson2022-09-07 11:00:00
Author

Fler artiklar om Liverpool