Lagbanner
FA erbjuder stadionlösning för att spela klart ligan

FA erbjuder stadionlösning för att spela klart ligan

St George's Park och Wembley erbjuds av FA som neutrala arenor för att hjälpa till att spela klar Premier League. Tyskland undersöker möjligheten att återuppta Bundesliga redan i maj.

En lösning där resterande matcher i Premier League kommer att spelas klart utan åskådare framstår i dag som det mest sannolika scenariot i jämförelse med att vänta tills det ges klartecken för hälsomyndigheterna att kunna bjuda in publik till matcherna igen.

Även utan publik lutar det åt att det kommer att bli ett tätt matchande med inte bara flera matcher i veckan per lag utan även flera matcher per dag. För att underlätta en sådan lösning erbjuder FA Wembley Stadium och St George’s Park som förslag på neutrala arenor, vilket kan hjälpa till att fullfölja ligasäsongen.

St George’s Park kan erbjuda 228 gästrum och 13 fotbollsplaner som kan nyttjas för så väl träning som matchspel. Wembley står också redo och var redan förberett för EM-slutspelet som skulle ha spelats till sommaren. Planen är att samtliga matcher ska visas på tv eller via strömning på nätet.

Det är The Times som rapporterar detta och de skriver vidare att England ligger en månad bakom Tyskland sett till COVID-19-påverkan och Bundesliga undersöker möjligheten att komma igång redan i början av maj medan juni har satts upp som det tidigaste datumet ligorna i England kan återupptas. Premier League följer noggrant hur situation kommer att lösas i Tyskland och hoppas kunna hitta en lösning som är trygg för spelarna.

”Idén stärks om att det ska vara möjligt att skapa skyddade miljöer på arenor utan publik där supportrarna fortsatt har möjlighet att se matcherna via olika plattformar”, säger Lars Christer Olsson som jobbar i UEFA:s beredskapsgrupp.

”Vi har möte nästa vecka och då ska vi prata med representanter för Tyskland. Det har också kommit indikationer från den italienska idrottsministern att de önskar öppna för idrott igen.”

Olsson lägger till att ligasäsongen 2020/21 kan komma att skjutas framåt men att den måste vara färdigspelad i tid till EM 2021.

Mattias Hernermattias.herner@liverpoolsweden.se@liverpoolsweden2020-04-13 13:28:00
Author

Fler artiklar om Liverpool