Lagbanner
Fabinho tränar med boll igen

Fabinho tränar med boll igen

Efter drygt sex veckors skadefrånvaro närmar sig Fabinho comeback och har börjat träna med boll. Jürgen Klopp utesluter inte medverkan redan mot Manchester United på söndag.

Fabinho hade en mycket fin höstsäsong och konkurrerade med Virgil van Dijk om den som genomgående presterade på jämnast och högst nivå innan han skadade fotleden mot Napoli i slutet av november.

På fredagens presskonferens berättade Jürgen Klopp att både Dejan Lovren och Fabinho förväntades tillbaka i full träning den nästkommande veckan. Klopp lämnade det öppet huruvida de skulle hinna bli spelklara till matchen mot Manchester United på söndag, men bara det att han inte uteslöt medverkan gör det hoppfullt.

Fabinho bekräftade själv framgången i rehabiliteringen till den franska tv-kanalen TF1.

”Fotleden är bättre. Den här veckan har jag tränat på egen hand och jag tränar med boll igen. Jag känner mig bra och självsäker.”

I intervjun säger Fabinho också att han förväntar sig att Kylian Mbappé vinner Guldbollen före Neymar och att Liverpool kommer att vinna ligan den här säsongen.

Trots vissa problem borta mot Tottenham har Jordan Henderson den senaste månaden stått för starka prestationer i Fabinhos frånvaro, men det är ändå väntat att brasilianaren återtar sin position på mittfältet när han är skadefri.

Mattias Hernermattias.herner@liverpoolsweden.se@liverpoolsweden2020-01-12 13:35:46
Author

Fler artiklar om Liverpool