Lagbanner
Fem tankar efter Arsenal

Fem tankar efter Arsenal

Liverpool åkte på en tung förlust mot Arsenal i går. Här kommer fem tankar efter ännu en missräkning i ligan.

Luis Diaz…
Det fanns inte speciellt mycket positivt att ta med sig från gårdagens match, men en av de få saker som fanns var vår käre colombian. Fortsätter att vara rivig och är enligt mig vår överlägset bästa spelare i år.
Enligt uppgifter lämnade han Emirates på kryckor och med knäskydd och Klopp har gått ut och sagt att det inte ser allt för bra ut. 

Tidiga insläppta mål…
I sex av åtta Premier League-matcher i år har vi hamnat i underläge och många gånger har baklängesmålen trillat in tidigt. Trots det är det inget som ser annorlunda ut. Det är lika “lojt” från avspark varje gång och något måste förändras. Vad man kan göra annorlunda vet jag inte exakt, men jag tror inte att jag var ensam med att räkna in 0–1 när Arsenal ställde om i den första minuten.

Matchcoachning…
Självklart påverkade skadorna på Trent och Diaz möjligheterna till ordentliga byten, men att avslut med Harvey Elliott och Jordan Henderson som yttrar i en 4-4-2 är alldeles för dåligt. Självklart kan en för svag trupp vara anledningen, men bytena och förändringarna var helt fel av Klopp i går.

Mohamed Salahs roll…
Exakt vad han kom upp i igår vet jag inte, men någonstans läste jag att han hade tre touch i Arsenals straffområde. 
Självklart har han varit svag i år, men den nya rollen han fått som “slicka linje ytter” fungerar inte alls. Bara att göra om och göra rätt, för att se Salah så här är plågsamt. 

Alisson Becker
Jag ska avsluta med en lite positiv not i det negativa. På två matcher i Premier League har vi släppt in sex mål. Det sjuka med det är att vår målvakt har varit en av våra bästa spelare.
Handen på hjärtat, utan Alisson hade nedflyttningsstrecket varit betydligt närmare. 

Rasmus Hjortling Olofsson2022-10-10 18:00:00
Author

Fler artiklar om Liverpool