Lagbanner
Anfield, 2024-02-10 16:00

Liverpool - Burnley
3 - 1

Fem tankar efter Burnley

Fem tankar efter Burnley

Vi var inte uppe i toppvarv mot Arsenal, det hackade och vi körde av vägen, men nu är vi på banan igen, tre friska poäng mot Burnley. Och fem glada tankar:

Ersättarna levererade
Den starka centrallinjen, Alisson Becker, Ibrahima Konaté, Dominik Szoboszlai och Mohamed Salah saknades och ersattes av Caoimhin Kelleher, Jarell Quansah, Wataru Endo och Diogo Jota. Alla skötte sig bra. 

Under nästan hela säsongen har vi haft en frånvarolista på åtta-tio spelare, då krävs det en bred trupp och att dom som ersätter förstavalsspelare kan leverera. Den stora frånvaron har gjort att andravalsspelare och ungdomar har fått mycket speltid och dom som har fått chansen har tagit den. Detta är en huvudorsak till att det har gått så bra hittills denna säsong.

Det är sällan som vi hör spelare som får mindre speltid klaga i vårt lag. Det tyder på en tolerans och en harmoni i truppen. Ett adelsmärke signerat Jürgen Klopp.

Harvey visade framfötterna 
“Wee” Harvey Elliott kom in i halvtid och uppvisade ett stort spel. Han tillförde energi som han alltid gör och lyckades väldigt bra i det kreativa spelet, något som han inte alltid har gjort.

Harvey är en av dom spelarna som har fått begränsad speltid. Han har setts som sjätte mittfältsval efter Alexis Mac Allister, Dom, Curtis Jones, Endo och Ryan Gravenberch, men istället för att klaga visade han i dag att han kan vara på nivå med förstavalsspelarna. 

Harvey gör sin femte säsong för oss, men är fortfarande bara 20 år. Han är en spännande spelare som kan utvecklas ytterligare.

Curtis är kvalitet
Curtis Jones är kanske den spelare som har gjort den största utvecklingen denna säsong. Han ser vansinnigt bekväm ut med bollen, springer mycket, är bra i presspelet och dom kreativa finesserna börjar komma mer och mer i takt med att självförtroendet växer. I går fick Curtis ta över Trent Alexander-Arnolds högerbackplats och till och med den ovana positionen fixade Toxtethsonen galant. 

Fortsätter Curtis prestera som han har gjort hittills är han en kandidat till Englands EM-trupp.

Sexan Alexis
Under hela säsongen har det sagts att Macca har spelat på fel position och att så fort vi har en “riktig sexa” så kan han flyttas upp och tillföra ännu mer. I dag uppstod denna möjlighet då Endo var tillbaka och fick spela på den defensiva positionen. Det innebar att Macca fick chansen som “högeråtta”, men han hade svårt att göra ett större intryck i den rollen. Att vara “åtta” i Jürgens lag kräver mycket löpningar och löpningar över stora ytor. Macca fick mindre boll än vad han var van vid och mer spelare runt omkring sig. 

Till andra halvlek skruvade Jürgen till laget, Harvey kom in, Curtis flyttades till högerback och Macca fick en lägre utgångsposition. Mittfältstriangeln vändes och både Endo och Macca fick defensivare utgångspositioner och Harvey jagade på framåt med framgång. Macca kom mera med i matchen.

Jürgen har många varianter att välja på hur mittfältet ska formeras och många bra spelare att välja på. Det är huvudsakligen trevliga bekymmer.

Anfallarna målade
Att alla tre anfallsspelarna gjorde mål är väldigt glädjande. Vi vet att mål betyder väldigt mycket för självförtroende och spelglädje för anfallaren. Inte minst glädjs vi oss att Darwin Núñez mycket snyggt nickade in 3-1-målet, vår uruguayan har haft en osedvanlig oflyt med målgörandet, men kanske detta var dettta proppen ur. 

Det är lätt att bara komma ihåg Darwins missar och nio målramsträffar men nu har Darwin gjort tolv mål och elva assister på 36 tävlingsmatcher. Oftast får han också bara spela delar av matcherna, men igår fick han spela hela matchen vilket var mycket välförtjänt.

Både Diogo Jota och Luis Díaz gjorde bra ifrån sig och gjorde mål. Nu väntar vi bara på att Cody Gakpo ska komma i form och att Mo är tillbaka så blir konkurrensen på anfallssidan lika tuff som på mittfältet.

Frisse Frisonfrisse.frison@liverpoolsweden.se2024-02-11 12:30:00
Author

Fler artiklar om Liverpool