Lagbanner
Fem tankar efter Chelsea

Fem tankar efter Chelsea

Liverpool och Chelsea delade på poängen i ångestmötet på Anfield. Här är fem tankar från matchen.

Det såg rätt mediokert ut
Det tidigare så framgångsrika presspelet och den höga intensiteten som kunde få varenda människa på Anfield på tå finns inte alls där just nu. I stället är det ett lag som försöker spela säkert och vara mer kompakta som vi nu får se. Mot Chelsea hände inte mycket, och det syntes att det var två rätt försiktiga lag som möttes. Heavey-metalfotbollen finns inte längre kvar och det är svårt att säga att man inte saknar tiden då allt gick i 100 km/h.

Rätt spelare fick chansen
Det var för en del kanske en något oväntad startelva som Jürgen Klopp ställde på banan i går. Men han fortsatte i stort sett med samma spelare som med energi slog ut Wolves i FA-cupen i veckan. Helt rätt om ni frågar mig. Inställning och vilja blandat med ett bolltryggt mittfält var åtminstone rätt väg att gå inför stormötet på Anfield. Det var synd att vi inte fick se så mycket av det bara.

Är gårdagens mittfältstrio den bästa vi har att tillgå just nu?
Thiago, Keita och unge Stefan Bajcectic fick fortsatt förtroende efter FA-cupmatchen mot Wolves i veckan. Vi fick se glimtar av deras individuella kunnande och med tanke på att både Henderson och Fabinho inte gått att känna igen, borde det inte vara speciellt svårt för Klopp att ge dessa tre herrar mer speltid tillsammans.  Det återstår att se hur tysken väljer att formulera mittfältet framöver – och om det mot all förmodan kommer inte någon ny mittfältare innan transferfönstret bommar igen om en dryg vecka.

Var har den gamle Salah tagit vägen?
Nej, det har inte varit Mohamed Salahs säsong. 7 mål på 19 ligamatcher skrämmer ingen med tanke på vilka siffror vi är vana vid att se från egyptiern. Nu känns det mest som att han försöker göra för mycket på egen hand och springer allt för ofta in i sina motståndare och tappar boll. Han har inte gjort mål i ligan på snart en månad och ser knappt ut att kunna träffa en ladugårdsvägg för stunden. Samarbetet mellan spelarna där fram ser vi inte mycket av heller och förhoppningsvis kan det bli bättre när Diaz och Jota är tillbaka på planen igen.

En Champions League-plats känns långt borta
Nog för att Newcastle tappade poäng mot Crystal Palace i går, men The Reds är fortfarande nio poäng ifrån fjärdeplatsen just nu. Lägg därtill att vi har några andra lag framför oss, och visst är det inte alls säkert att Newcastle som är i början av sin storsatsning ska hålla samma form säsongen ut. Men med tanke på energinivån, spelet och den skadebenägna truppen skulle det vara klart överraskande om vi i maj står där med en CL-plats i näven. 

TV: Återupplev Salahs galna fullträff mot Chelsea säsongen 18/19
 

Rasmus Karlssonrasmus.karlsson@svenskafans.com@_RasmusKarlsson2023-01-22 10:30:00
Author

Fler artiklar om Liverpool