Lagbanner
Selhurst Park, 2023-12-09 13:30

Crystal Palace - Liverpool
1 - 2

Fem tankar efter Crystal Palace

Det som utspelade sig på Selhurst Park var allt annat än vackert. Liverpool lyckades trots det att återigen knipa tre poäng. Redaktionen ger er fem tankar efter lördagens seger.

Matchcoachning
Klopp har historiskt haft många fina egenskaper som gjort honom till en framgångsrik tränare. Men sällan har han fått beröm för sin förmåga att kunna förändra matchbilder med byten. Men under säsongen har tysken ofta visat fingertoppskänsla med byten och taktiska förändringar. I matchen mot Crystal Palace var det inhoppande Harvey Elliott som elegant pricksköt in segermålet i slutminuterna. Curtis Jones, en annan inhoppare spelade fram till Mohamed Salahs viktiga kvitteringsmål. Klopp valde även att i halvlek plocka av Wataru Endo mot Joe Gomez vilket gjorde att Trent tilläts ta steget upp på mittfältet. Hatten av, Jürgen.

Etta
Aston Villa vann under gårdagskvällen mot Arsenal på ett mycket imponerande vis. Resultatet betyder att Liverpool nu leder Premier League efter 16 spelade omgångar. Trots det faktum känns det som att laget har fler växlar i sig som vi ännu inte fått se. Att Klopp lyckats gräva fram resultat trots skador på nyckelspelare och ett helt nytt mittfält är oerhört starkt. Laget känns fortfarande ofärdigt och att då efter snart halva säsongen spelad ändå ligga etta är beundransvärt. Liverpool har smugit med lite i skymundan bakom Manchester City och Arsenal under säsongen vilket borde passa laget bra. Det finns all anledning att våga drömma om en ligatitel.

Mästartakter
Konsten att kunna vinna utan att spela speciellt bra brukar ofta kunna förknippas med laget som i maj lyfter pokalen. Liverpool har nu i tre raka matcher gjort just detta. I matchen mot Fulham förra helgen krävdes det en galen vändning i slutminuterna. I onsdagens match mot Sheffield United hackade spelet men de röda lyckades trots det vinna. Mot Crystal Palace igår var spelet allt annat än bra och när Mateta satte dit straffen tror jag den generella känslan i supporterled var att idag blir det inga poäng. Men årets upplaga av Liverpool lyckas gång på gång hitta ett sätt att vinna. Mycket lovande inför framtiden.

200 mål
Under gårdagen gjorde Mohamed Salah sitt 200:e mål för klubben. Han blev blott den femte spelaren i klubbens historia att kunna stoltsera med att ha gjort 200 mål eller fler. Det tog den egyptiske kungen 327 matcher att göra det, mycket imponerande. Mohamed Salah är ingen klassisk ytter, han är en notorisk målskytt som världen sällan har skådat. Det är dags att han får den respekt som han förtjänar. Att ha en spelare som säsong efter säsong levererar mål och assist likt Salah bör inte tas för givet. När Mohamed Salah väl lämnar Liverpool så gör han det som en av de största genom tiderna.

Alisson
Brassen var tillbaka mellan stolparna i matchen mot Crystal Palace efter att ha missat de två senaste matcherna. Han stod för ett par riktigt högkvalificerade räddningar som såg till att Liverpool tog med sig alla tre poäng hem. Hade Kelleher spelat mot Crystal Palace hade Liverpool inte vunnit matchen, och det är inget emot Kelleher. Tvärtom visar det snarare på hur enormt viktigt Alisson Becker är. Det är lätt att man ibland glömmer bort hur central han har varit i klubbens moderna framgångar, men utan Alisson är Liverpool ett helt annat lag.
 

Johan Olsson2023-12-10 15:01:00
Author

Fler artiklar om Liverpool