Lagbanner
Fem tankar efter Fulham

Fem tankar efter Fulham

Liverpool plockade en femte raka trepoängare när Fulham besegrades efter att Mohamed Salah smällt in en straff i första halvlekens slutskede. Här kommer fem tankar efter matchen.

Pånyttfödda Trent Alexander Arnold

Sedan den taktiska korrigeringen att flytta in Trent Alexander Arnold centralt har Liverpool plockat fem raka segrar. Samtidigt ser Trent själv ut att vara bättre än någonsin och i gårdagens match mot Fulham osade det självförtroende om honom i varje aktion. När han tidigare sett lite loj ut och varit slarvig i framför allt defensiven har även det förbättrats, och det syntes tydligt igår. Han var överallt och han var den som dikterade hela matchen och blev välförtjänt utsedd till matchens lirare. Trents pånyttfödelse har dessutom inneburit att andra spelare lyft sig som en del i det. Främst har Fabinho lyft sig otroligt och mycket av det beror med största sannolikhet på att han inte behöver agera ensam städgumma centralt i banan nu.

Måste stänga matcher

Vi har sett gång på gång den här säsongen hur instabila vi kan vara bakåt. Det såg vi inte minst i den totala kollapsen mot Spurs i söndags, även om det till slut ändå blev seger där. Och även om det blev en ny seger mot Fulham hade mycket väl bortalaget kunnat sno med sig en poäng, trots den totala speldominansen från Liverpool i den första halvleken. Med bättre skärpa hos det röda laget ska det stå minst 3-0 i halvtid. Men nu leder vi bara med en boll och faktum är att Fulham skapar två riktigt fina kvitteringschanser under den sista kvarten. Först är det Carlos Vinicius som avslutar mot den första stolpen, men tack vare Alissons panterliknande reflexer är nollan fortsatt intakt. Sen dyker det upp en slumpchans med bara sekunder kvar, detta efter att Henderson gått för ett optimistiskt lobbförsök över Leno som hamnade i publiken. Fulham satte då igång snabbt och läget föll framför fötterna på Bobby Reid, men som tur var kunde han inte styra bollen under ribban. Och i sådana här matcher har vi absolut inte råd att tappa poäng och även om vi löser tre poäng måste de klara chanser som faktiskt skapades av Liverpool i den här matchen förvaltas för att undvika kostsamma poängtapp i den här typen av matcher.

Femte raka segern – hoppet lever

Fem raka trepoängare är nu inne på kontot och hoppet om Champions League-spel nästa säsong lever fortfarande. Dessvärre har Newcastle fortsatt gå starkt och möjligheterna att försöka jaga ikapp dem ser ut att vara bortblåsta. Däremot är avståndet upp till det röda laget från Manchester endast fyra poäng. Då har förvisso United två matcher färre spelade, men nu har de två tuffa bortamatcher mot Brighton och West Ham vilket ändå får en liten låga av hoppfullhet att tändas. Vi får helt enkelt se om den lyser sig starkare under torsdagskvällen när slutsignalen ljuder på Amex Stadium eller om den släcks helt.

Flytet de senaste matcherna

Det har varit mycket motgångar som man som Liverpoolsupporter behövt gå igenom den här säsongen, men faktum med att vi har haft en hel del flyt på sistone. Mot West Ham borta kommer Thiago undan med vad som i mina ögon ser ut att vara en klar straff (Nej, jag förstår mig inte på handsregeln. Gör någon det?) i matchens slutskede. I matchen efter mot Spurs tappar vi en klar 3-0-ledning till 3-3 bara för att, tack vare Lucas Moura, bjudas på ett segermål i den 94:e minuten. Och i matchen mot Fulham är den straff som Liverpool tilldöms ytterst tveksam.

Blickarna slängs mot hösten

Liverpools form nu och Trents positionsförändring har i kombination med de spelare som ryktas in fått mig att redan börja blicka framåt mot hösten och nästa säsong, trots att det fortfarande återstår flera omgångar den nuvarande säsongen. Jag känner bara att det kommer bli en otroligt rolig säsong, och det inte bara för Liverpool, utan jag utgår också från att det kommer vara flera lag än tidigare som kommer göra upp om titeln. Manchester City kommer såklart fortsatt vara lika bra, om inte bättre. Men även Arsenal kommer fortsätta på inslagen väg samtidigt som Manchester United bara blir bättre och bättre. Möjligtvis kan Chelsea blanda sig in i det också, även om det ser högst osannolikt ut just nu.

Lukas Abrahamsson@AbrahamsonLukas2023-05-04 15:05:00
Author

Fler artiklar om Liverpool