Lagbanner
Fem tankar efter Fulham

Fem tankar efter Fulham

Drömmålen var i fokus när Liverpool stod för en viktig vändning i slutminuterna mot Fulham. Inför veckans dubbla ligamatcher har Liverpool tagit nästa kliv i toppen. Redaktionen ger er fem tankar efter söndagens seger.

Drömmålen.
Ja vad ska man egentligen säga. Trent drar en sånär perfekt frispark man kan komma men lyckas via Leno få den i mål. Mac Allister bjuder på en av de renaste träffar man skådat på en halvt studsande boll och sedan följs det upp med ett behärskat ”Kroos-avslut” av Endo och avslutningsvis en klinisk volley av Trent. Det var inga dåliga mål som Liverpool bjöd på, och även om alla kanske inte kvalificerar sig till just drömmål kan jag inte minnas senast vi såg fyra mål av den här kalibern i samma match? Det närmsta jag kommer är Suarez mot Norwich!

Defensiven.
Här hyllade jag Kelleher efter LASK och det fick jag snabbt äta upp. Det var ingen vägg längst bak vi fick se mot Fulham men samtidigt ska han inte ha hela skulden. Försvarsspelet Liverpool visar upp är svårt att tyda, ena dagen har man kontroll på Manchester City och nästa dag gör Fulham tre på Anfield? Vi får vara glada för att vi har en strålande offensiv med flera alternativt men att släppa in tre mål mot ett svagare motstånd kommer inte hålla om vi ska utmana om titlar.

Mittfältsmålen.
Nu är Mac Allister med i protokollet. Lägg därtill två mål av Endo, två mål av Szoboszlai och två mål av Gravenberch så känns det äntligen som vi har lite fler offensiva möjligheter på mittfältet. Jämför man med fjolåret är det natt och dag och det kan visa sig viktigt i matcher där Salah, Núñez och Díaz med co kör fast. För de kommer komma!

Vändningen.
Säga vad man vill om matchen i sig, men herregud vad viktigt det var med en seger. Det behöver inte alltid vara fint men tre poäng är tre poäng och de krävs för att utmana Manchester City (och även Arsenal). Att vända matchen på knappt två minuter ger förhoppningsvis också en rejäl boost in i det tuffa vinterschema med många matcher som väntar. Mot Menatlity Monsters igen!

Uppföljningen.
Inför julens hektiska schema har Liverpool gett sig ett bra slagläge. Spelet har inte alltid stämt men trots detta ligger Liverpool bara två poäng bakom Arsenal och en poäng före Manchester City och i veckan väntar två ytterst viktiga matcher. Sheffield och Crystal Palace väntar och sex poäng är av största vikt för att i bästa fall kliva förbi eller skapa sig lite andrum eller åtminstone hålla sig kvar i det absoluta toppskiktet. Alla vet att Manchester City kommer komma in i ett stim av 10+ segrar och när den kommer vill man gärna ha någon poäng till godo.

Emrik Johansson@emrik_johansson2023-12-04 21:20:30
Author

Fler artiklar om Liverpool