Lagbanner
Fem tankar efter LASK: "Värt risken?"

Fem tankar efter LASK: "Värt risken?"

Liverpool krossade LASK i den nästsista gruppspelsomgången av Europa League. Segern ledde vägen till direktplatsen in j turneringens åttondelsfinaler. Redaktioner ger er fem tankar efter matchen.

Comeback!
Kvällens kanske roligaste nyhet var att Ibrahima ”Ibou” Konaté gjorde comeback efter ett längre skadeuppehåll. Tillsammans bildade han ett spännande framtidslås med Jarell Quansah och under hans knappa timme höll duon tätt från det mesta som österrikarna kunde skapa. En varmt välkommen tillbaka till Ibou och frågan är om han direkt slussas in i värmen i ligan eller om Matip får behålla platsen eller om Quansah förtjänat chansen ett tag till?

Knackningar?
Det var flera av spelarna bakom de ”ordinarie” som stack ut i matchen. Cody Gakpo gjorde två mål och vann en straff medan hela mittfältstrion med Endo, Gravenberch och kanske framför allt Elliott stod för nästintill lysande insatser. Klopp står för en välkommen huvudbry framöver och det blir spännande och se om någon av denna kvartett knackade tillräckligt mycket på dörren för att förtjäna en startplats i ligan mot Fulham?

Spaden.
Alisson drog på sig en skada mot Manchester City som verkar hålla honom borta från spel till någonstans kring jul om inte längre. De senaste åren har vi varit bortskämda med en stabil andraspade i Caoimhin Kelleher men under årets säsong har insatserna i cupspelen inte alltid övertygat. DOCK stod han för sin bästa match för säsongen mot LASK när han var påkopplad genom hela matchen och i slutet stod han för ett par vassa aktioner för att säkra att lakanet blev rent. En bra tajmad formtopp om så är fallet.

Byten?
Jag ställer mig tveksam till Klopps matchcoachning/byten under matchen. Spelarna han plockar ut är mer eller mindre klockrena, MEN, spelarna han byter in vid ställningen 3–0 och 35-40 minuter kvar kändes ologisk? In kom Curtis Jones, Trent och Núñez. Jag ställer samma fråga som jag ställde i gårdagens matchrapport, är 30 minuter för att hålla matchningen i gång värt risken med onödiga skador? Njaaaa, på den va,

Åttondelsfinal!
Summasummarum blev det en fin 4–0-seger med det och 0–0-resultatet i gruppens andra match säkrade Liverpool direktplatsen till turneringens åttondelsfinal vilket om jag inte missminner mig inte bara renderar i mindre matchning utan även att vi slipper en onödig match mot eventuellt ”CL”-motstånd? Dessutom får vi nu chansen att ge ännu fler junisar ett Europaäventyr i den sista gruppspelsmatchen, om Klopp tänker så.
 

Emrik Johansson@emrik_johansson2023-12-01 18:57:36
Author

Fler artiklar om Liverpool