Lagbanner
Anfield, 2022-10-29 20:45

Liverpool - Leeds United
1 - 2

Fem tankar efter Leeds

Fem tankar efter Leeds

Liverpool föll snopet mot Leeds hemma på Anfield med 1-2 efter ett sent baklängesmål. Här kommer fem tankar efter matchen.

Försvaret
Ja, vad ska vi säga? Försvaret är utan tvekan årets joker som blandar och ger, men trygghet inför en match finns det inte mycket kvar av just nu. 
Joe Gomez bjudning till 0-1 behöver inte kommenteras som något annat än ett haveri och vi vet det. Å andra sidan tycker jag båda ytterbackarna, Robertson och Trent gör en bra match och skapar mycket framåt. Men nu får det räcka med onödiga mål bakåt, det har vi inte råd med. Sen är det typiskt, att när man tror det handlar om ett kryss eller en vinst när vi skapar chans efter chans mot slutet av matchen, så slappnar vi av bakåt och tappar in ett baklängesmål och går miste om alla poäng.

Enigmat Darwin Nunez
På tal om att ha råd kostade vi på oss Nunez efter en drömsäsong i Benfica men value for money har vi inte riktigt fått se ännu. Det är en bra löpning, följt av en felpassning, följt av bra passning, följt av ett missat friläge. Min spontana känsla i nuläget är att vi får acceptera att Darwin kommer behöva den här säsongen för att ställa om/hitta rätt, ja kalla det vad ni vill - För nu är det bra, men bra kommer inte vinna titlar. Idag är en match han ska göra minst ett mål.

Skadeläget kostar
Det bara är så. Det där lilla extra saknas för att ha den höga lägstanivå som behövs för att hänga med i toppen. Inte för att nuvarande trupp nödvändigtvis saknar kvalitet men saknaden av en kontinuerligt startelva utan avbrott, särskilt med det nuvarande tighta spelschema, känns. VM-uppehållet kommer göra oss gott och jag håller tummarna för att samtliga är tillbaka när ligan återupptas.

Är ligan körd?
Ingenting är utom räckhåll. Nu är det 13 poäng upp till #1 (15 poäng om Arsenal vinner imorgon). 8 poäng upp till Newcastle som i skrivande stund har sista CL-platsen, med en match mer spelad, är mindre oroande. Spelet och mentaliteten finns där, där jag tänker på vinsten mot City, men det som oroar mig är volatiliteten i prestation. Att vi sedan förlorar två matcher i rad mot två bottenlag ska inte hända såhär tidigt för ett lag som går för minimum topp 4.

Vad ska vi göra då?
Varje match, varje poäng räknas, det är det vi får ta med oss. Idag gör vi ingen dålig insats, och idag är en match vi ska vinna. Men för att vinna behöver man mer än att bara skapa målchanser. En OK insats räcker inte om man inte lyckas göra mål. Leeds försvarar bra idag, Meslier gör en av säsongens hittills bästa insatser och de tar vara på chanserna. Då får man med sig poäng även om man inte är det bättre laget, och det är det som räknas i slutändan. #YNWA

Nico Huovilainen2022-10-29 23:10:00
Author

Fler artiklar om Liverpool