Lagbanner
Elland Road, 2023-04-17 21:00

Leeds United - Liverpool
1 - 6

Fem tankar efter Leeds

Fem tankar efter Leeds

Liverpool körde över Leeds på Elland Road och såg stundtals ut som sitt gamla jag. Här kommer fem tankar från matchen.

Mittfälts-maestron Trent
För andra matchen i rad flyttade engelsmannen in/upp från sin högerbacksposition och gjorde mittfältstrion sällskap. Och som han spelat sedan han fått en mer fri eller flytande roll. Tre assist på de två senaste matcherna har det blivit och mot Leeds såg han stundtals ut att vara en hybrid av Pirlo och Xavi. Assisten till Nunez 6-1-balja var extra delikat och frågan är om Klopp & co nu hittat rätt melodi för Trent?

Jota gav svar på tal
Det var säkert många med mig som ställde sig frågande till att Diogo Jota fick plats i startelvan i stället för Darwin Nunez. Portugisen har sett kall ut sedan hans comeback från långtidsskadan och hade inför mötet med Leeds gått mållös i Liverpooltröjan i över ett år. Men som han svarade i går. Två mål och en assist blev det för Jota och en stor tyngd måste ha fallit från 26-åringens axlar. Vi får hoppas att han kan fortsätta på den inslagna vägen säsongen ut.

Diaz comeback
Oj vad roligt att den flyfotade colombianen äntligen är tillbaka i spel igen! 26-åringen fick hoppa in i den 81:a matchminuten och det är en spelare vi verkligen saknat. Med sin fart och fläkt och höga arbetskapacitet hade han kunnat göra stor skada den här säsongen, om han inte åkt på den där tunga skadan mot Arsenal i höstas. Tänk vad annorlunda allt kunde ha varit om vi haft både Jota och Diaz tillgängliga mer den här säsongen..

Glädjande truppläge
För första gången på mycket länge hade Jürgen Klopp i går en i princip ordinarie trupp att tillgå. Stefan Bajcetic var den enda som egentligen saknades (räknar knappt in Keita och Oxlade-Chamberlain längre). Och det syntes när man kunde byta in Diaz, Nunez, Firmino, Milner och Thiago i slutet av matchen. Skadorna har sannerligen satt stora käppar i hjulet för laget den här säsongen.  

Märkligaste säsongen i modern tid?
Ja, ena dagen besegrar de röda United med 7-0, Leeds med 6-1 och Bournemouth med 9-0 för att sedan förlora med stora siffror mot Wolves, Brighton och stå för andra pinsamma insatser mot sämre lag. Jag kan inte minnas att jag varit med om en märkligare säsong, inte minst efter att man inlett med att vinna Community Shield efter en stark insats mot City. Men jag är övertygad om att vi är 2-3 nya spelare ifrån att utmana på riktigt igen. För inte har grabbarna glömt hur man spelar boll – om vi tittar på de högsta topparna den här säsongen.
 

TV: Liverpools kross – historisk förlust för Leeds
 

Rasmus Karlssonrasmus.karlsson@svenskafans.com@_RasmusKarlsson2023-04-18 15:50:00
Author

Fler artiklar om Liverpool