Lagbanner
Anfield, 2023-09-27 20:45

Liverpool - Leicester
3 - 1

Fem tankar efter Leicester
Har vi äntligen ersatt Steven Gerrads egenskaper?

Fem tankar efter Leicester

Under onsdagskvällen spelade Liverpool sin första match i ligacupen för säsongen. Det slutade med en planenlig seger där många spelare fick chansen att visa upp sig.

En mittfältare som kan skjuta
En projektil likt Dominik Szoboszlais skott igår har vi knappt sett sen Steven Gerrards glansdagar. Det var ett bra tag sedan Liverpool hade en mittfältare som faktiskt kunde avlossa distansskott utanför straffområdet. Visst, Oxlade-Chamberlain kunde då och då bjuda på en rak vrist men det här var något annat. Befriande att ha en mittfältare som Dominik Szoboszlai när motståndarna står lågt.

Fox in the box
Diogo Jota i boxen. Kan se blek och ointresserad ut matchen igenom men när det dyker upp ett läge i straffområdet är han alltid på plats. Definitionen av en sann målskytt. En spelare som kort och gott är bra på en sak. Att göra mål. Jota är en perfekt spelare att ha i truppen. Gör i princip alltid mål när han är på plan, vare sig det är ett inhopp på tio minuter eller en start i en cup-match. Otroligt läckert mål dessutom.

Endos bästa match
Wataru Endo har haft en trevande första tid i klubben men igår gjorde han sin bästa match hittills. En krigarinsats där löpmeterna aldrig slutade ticka uppåt. Skyddade sina mittbackar på ett föredömligt sätt samtidigt som han var skicklig med bollen vid fötterna. Fick göra sin första assist i klubben. Viktigt att få i gång honom, han kommer behövas när Mac Allister inte räcker till som sexa.

A star is born
Det var få hade koll på Jarell Quansah innan säsongen. Nu vet alla vem han är. Den egenfostrade mittbacken ser ut att ha gjort 150 matcher på seniornivå. Trygg, fysisk och mogen. Oron inför säsongen baserades mycket på att klubben inte agerade på mittbackspositionen på transfermarknaden. Det kan ha visat sig vara ett klokt beslut. Alla känner till skadehistoriken på klubbens mer rutinerade mittbackar. Att Quansah gång på gång visar att han håller på högsta nivå är därmed mycket välkommet.

Tidigt baklängesmål = vinst 3–1
Under säsongsinledningen har ett tydligt mönster återskapats. Fem av åtta matcher har slutat 3–1 till The reds. Faktumet är att Liverpool vunnit fyra raka matcher med just 3–1. Många av matcherna har startat på exakt samma vis. Tidigt baklängesmål. Men som Klopp en gång beskrev sitt lag, ”mentality monsters”. Att laget verkar kunna skaka av sig att tidigt släppa in billiga mål för att sedan vända på steken i andra halvlek lovar gott inför framtiden.

Johan Olsson2023-09-28 10:52:44
Author

Fler artiklar om Liverpool