Brentford Community Stadium, 2023-01-02 18:30

3 - 1

Fem tankar efter Liverpool - Brentford

Tufft poängtapp i London för Liverpool. Här följer fem tankar efter matchen.

Nonchalanta defensiven
Det är fortsatt tveksamt i försvarsspelet, inte bara på de tre mål som släpps in, utan större delen av första halvlek. Visst kan man argumentera för att mål 1 är ett oturligt självmål och att mål 3 eventuellt borde resulterat i en frispark, men med lite skarpare beslutsamhet uppstår inte dessa lägen från första början. Mål 2 däremot, där Yoane Wissa får ta ned en boll och skjuta ostört i straffområdet, är oacceptabelt.

Ineffektiva anfallsspelet
Det diskuteras fortsatt positivt hur mycket Pool skapar, men den här matchen var ett tydligt bevis på att det är effektivitet som räknas. Att föra en match med ett bollinnhav på 73%/27% men inte lyckas skapa fler än ett par farliga chanser, håller inte. Det är tydligt att det saknas kreativitet och beslutsamhet, dels på grund av truppförändringar och skador, och visst håller Brentfords försvar kvalitet, men detta är en match som vi ska vinna.

Jakten på topp 4
Det är ett pendlande mellan hopp och förtvivlan vi får stå ut med veckovis, och med det kommande spelschemat för många topplag tappade vi igår viktiga poäng. Vi som fortfarande hade svaga förhoppningar om titeln kan nog sluta drömma medan topp 4, även om det kanske inte känns så, bara är 6-7 poäng ifrån beroende på hur det går resterande matcher den här omgången. Just nu är det viktigaste att laget börjar fungera, både försvar och anfall.

Gakpo-effekt?
Ett nyförvärv kommer inte "rädda" laget, men visst är vi spända på att få Gakpo till spel efter vad han presterade i VM. Min personliga åsikt/känsla är att det behövs ny energi som jag tror att han kommer tillföra.

En bra halvlek räcker inte
Låt oss avrunda med att andra halvlek är en bra halvlek, där matchen i min mening kunde ha svängt och slutat annorlunda. Försvaret som vågar ta mark med och utan boll samt mer agressivitet i anfallsspelet är det Pool vi är mer vana att se, varför det är frustrerande att en röd tråd i många matcher den här säsongen är att det kommer fram i underläge. Vi har inte råd med dessa "väckarklockor", skärpning.