Lagbanner
2023-01-07 21:00

Liverpool - Wolves
2 - 2

Fem tankar efter Liverpool - Wolverhampton

Fem tankar efter Liverpool - Wolverhampton

Cliffhanger till cup-avancemang när gårdagens FA-cup omgång hemma på Anfield resulterade i omspel efter 2-2 mot Wolverhampton. Här följer fem tankar efter matchen.

Dessa återkommande misstag
Givetvis i fokus är Alissons passning till 0-1, men det sker överlag mer misstag med jämna mellanrum under 90 minuter. Absolut ska misstag få göras under en match, det gör alla lag. Det som oroar är inte bara antal missade passningar, avslut, löpningar etc. mot tidigare säsonger utan även kontinuiteten där vi, tyvärr, är i en fas att fortfarande försöka hitta en spelidé som fungerar.

Vart är självförtroendet?
Visst spelar Wolves ett väldigt defensivt spel med fokus på kontringar och fasta situationer, men med den kvalitet som gårdagens trupp i Pool består av, samt rotation i motståndarlaget, är det ingen ursäkt till att vi inte vinner matchen igår. 
- Är det för kritiskt att klaga på två mål framåt i en sån här match? Kanske.
- Borde vi förvänta oss fler mål framåt i en sån här match? Ja, jag tycker det.
Ett Pool med självförtroende hade styrt matchen mer igår vid 2-1, men hade också i slutändan löst 3-2 på något vis. Vi saknar gnistan för det där lilla extra helt enkelt.

Gakpos debut
Jag har inte alltför mycket att säga om Gakpos debut igår men den behöver nämnas, och känslan är bra. Som med alla nyförvärv och debuter tar det ett par matcher att hitta rätt med sina medspelare, men jag tycker han såg pigg ut och anpassar sig väl till spelet, varför jag tror resultaten kommer. Jag hoppas han får speltid i kommande matcher, det blir spännande att följa.

Mål från "rätt" personer
Som tidigare vill vi inte glömma bort det positiva. Vi gör två mål framåt, ett extremt viktigt mål för Nunez som han levererar med finess, samt ett mål där Salah, trots att han till viss del blir serverad målet, står på rätt plats och gör det han behöver. För ett momentum till kommande matcher var det rätt personer som gjorde mål och trots att resultatet slutade med kryss, hoppas jag våra två främsta målsyttar tar med sig detta och fortsätter leverera.

Åtgärder från Klopp
Det är svårt att veta exakt hur vi vill att vår tyska framgångstränare ska agera i en sån här period, men något annorlunda behöver väl ske? 
Det har roterats, formationer har ändrats, nyförvärv har tillkommit, så visst händer det saker. Så varför följer inte resultaten med? 
Jag sitter inte på konkreta förslag själv, men skulle gärna vara en fluga på väggen för att höra diskussionerna bakom stängda dörrar, för det är där jag tror att den största åtgärden behöver ske.

Vad tycker ni?

Nico Huovilainen2023-01-08 11:31:00
Author

Fler artiklar om Liverpool