Lagbanner
2023-11-05 17:30

Luton - Liverpool
1 - 1

Fem tankar efter Luton

Fem tankar efter Luton

En match som vi vinner nio gånger av tio, men i går var det den tionde. Vi gjorde en hel del rätt men inte tillräckligt och blev straffade av Hattmakarna. Det är bara att lyfta på hatten.

Förväntad matchbild
Vi visste att Luton skulle försvara sig väldigt lågt med så många spelare som möjligt. Deras matchplanen var att hålla tätt och att kunna göra mål på en fast situation eller en kontring. Jûrgen Klopp startade med sina mest kreativa spelare för att dyrka upp den oranga massan. Det såg ganska bra ut i första halvlek, i princip var det bara målgörandet som fattades. Våra två hittills bästa utespelare Dominik Szoboszlai och Mohamed Salah var inte på topp, men det kändes som att förr eller senare kommer det ett mål och varför inte från Dom eller Mo. Men det dröjde och dröjde och vi fick inte till det. Vi ville inte tänka negativa tankar, men dom smög sig på. Och värre blev det.

Kontra hit och kontra dit
Vi är kända som ett ruggigt bra kontringslag och det har vi uppvisat ett flertal gånger denna säsong. Men tyvärr är vi också sårbara för kontringar vilket uppvisades igår. Det var både otur och misstag från vår sida men också stor skicklighet från Lutons sida när dom kontrade in sitt 1-0 i 80:e minuten. Våra spelare skrek på straff efter en hands i Lutons straffområde och tappade nog lite fokus. Harvey Elliott förlorade en närkamp. Luton kom rusande tre stycken mot stackars Kostas Tsimikas, Mac Allister försökte rusa ikapp den snabba inhopparen Tahith Chong utan att lyckas. Luton snabba wingback Issa Kabore slår ett perfekt inlägg som Chong rakar in från fem meter. Vi hade dålig täckning och var inte tillräckligt alerta och tuffa men samtidigt gjorde Luton det väldigt bra.

Slitna nycklar
Det gick att se tydliga tecken på att våra nya mittfältsnycklar Alexis Mac Allister och Dominik Szoboszlai var slitna. Dom var inte lika energifulla, felfria och kreativa som vi har vant oss vid. Alexis och Dominik har snabbt blivit bärande spelare för oss och när dom inte är på topp drabbar det hela laget. Det har varit ett intensivt spelschema, dom har spelat alla viktiga matcher och dom är också nyckelspelare i sina landslag och det har varit många landskamper under hösten. Jürgen har försökt att ransonera dom, men kanske inte tillräckligt? Nu är Alexis avstängd nästa match, vilket nog är bra. Han får lite vila och kan vara med mot Manchester City..

Darwin är som en gås
Darwin Núñez har sett het ut dom senaste matcherna och han började jättebra i Lutonmatchen. Skapade bra chanser, pangade på och skapade oreda i känd stil. Det har pratats om den nye Darwin. Innan Lutonmatchen hade han hade gjort mål i dom tre senaste matcherna. Sammanlagt 7 mål på 14 tävlingsmatcher. Äntligen visar Darwin att han kan bli den där pålitliga chansskaparen och målskytten som vi hoppats på. Men så kom vi till 70:e minuten och Darwin är helt fri och ska bredsida in bollen från tre meter men missar. Det suckas och skrattas. Men skrattar bäst som skrattar sist. När Darwin missar är det som att slå vatten på en gås. Det bekommer honom inte. Han såg lite moloken ut, men i nästa match ger han järnet, skapar nya chanser och han kommer att göra nya mål.

Libertad para papa
I 83:e minuten kom Luis Diaz in på planen under stort jubel från alla röda följare. Lucho gav järnet i vanlig ordning. I den 95:e minuten räddade han oss från en jobbig förlust när han körde över Issa Kabore och bollen trycktes in i nätmaskorna. Vi kunde inte ha fått en bättre målskytt än Lucho. Perfekt läge att dra upp tröjan. Libertad para papa. Frihet för min pappa.
 

Frisse Frisonfrisse.frison@liverpoolsweden.se2023-11-06 11:00:00
Author

Fler artiklar om Liverpool