Lagbanner
Fem tankar efter Manchester United

Fem tankar efter Manchester United

Många underbetyg i en svag insats mot rivalerna och ytterligare en mittfältsskada. Här är fem tankar efter mötet mot Manchester United.

Fortsatt svårt att ta tillvara på konkurrenternas tapp
Jag vet inte hur många gånger Liverpool haft möjligheten att kapitalisera på konkurrenternas poängtapp, men misslyckats. Manchester City tappade 2-0 till 2-2 och The Reds hade genom en vinst mot Manchester United ökat avståndet till sex poäng ner till de ljusblåa. Trots en lite sämre första halva av säsongen från City än vad man är vana vid, så ser jag fortsatt dem som laget att slå för titeln. Därmed är ett så stort avstånd som möjligt ner till dem välkommet, men denna gång tog vi inte chansen.

Saknad av kreativitet
Manchester United spelade som ett lag som slåss för att hänga sig kvar, med samtliga spelare i André Onanas knä. Det är inte första gången som Liverpool har det svårt mot lågt stående försvar och när spelare som Dominik Szobozslai och Luis Diaz (två av många i denna match som får underbetyg) inte har en bra dag på jobbet, så blir det tufft. Jag vet inte hur många inlägg och inspel som Uniteds försvar enkelt kunde plocka bort och det var få bollar som hotade på riktigt. Undermåligt helt enkelt.

Många underbetyg
Och på tal om spelare med underbetyg så är det många som hittar in under denna kategori igår. Alisson, backlinjen och Endo tycker jag klarar sig undan med godkänt, men annars var det inte många spelare som kom upp i nivå, och spelare som Luis Diaz och Darwin Nunez har haft lite för många underprestationer på senaste, enligt mig. Jag hoppas att dessa spelare ser sig i spegeln och rycker upp sig till nästa veckas monstermöte med Arsenal.

Svaga insatser
Ett ruskigt tungt poängtapp var det igår. Liverpool har haft ganska svaga insatser överlag i några veckors tid nu, men där man ändå lyckats lämna med tre poäng. Denna gång blev det inte så och det börjar bli dags för Jürgen Klopp och spelarna att hitta tillbaka till det fina spelet som visades upp i början av säsongen. Fler insatser likt denna framöver kommer leda till ännu fler poängtapp vilket i sin tur kan leda till att ett titelrace försvinner ganska snabbt.

Ny mittfältsskada
Thiago, Stefan Bajcetic och Alexis Mac Allister är mittfältare som redan finns på skadelistan. Igår tvingades Ryan Gravenberch utgå med en skada. Hur pass allvarlig den är vet jag inte, men det börjar bli tunt centralt och det är sannerligen fel tid på säsongen. Vi får hoppas att nederländarens skada inte är något långvarigt och att Mac Allister snart återhämtat sig från sin knäskada.

Matchen i sammandrag
 

Albin Jakobsson@albinjacobsson2023-12-18 18:45:00
Author

Fler artiklar om Liverpool