Lagbanner
City Ground, 2022-10-22 13:30

Nottingham - Liverpool
1 - 0

Fem tankar efter Nottingham Forest

Fem tankar efter Nottingham Forest

Liverpool stod för säsongens kanske sämsta insats när de föll mot nykomlingen Nottingham Forest på City Ground. Här kommer fem tankar efter matchen.

Oturen? fortsätter grina Klopp i ansiktet
När laguppställningen så blev officiell en timma innan matchstart fanns varken Thiago eller Darwin Nunéz med i truppen. Thiago ska ha drabbats av öroninflammation och uruguayanen ska ha åkt på en lättare känning i baksida lår, och staben ville inte riskera något med anfallaren. Om det inte har varit löjligt med all spelarfrånvaro tidigare så är det då banne mig det nu. Liverpool saknade sju spelare mot Nottingham varav tre av lagets fem största offensiva hot. Ligger det någon förbannelse över träningsanläggningen i Kirkby eller vad är det egentligen frågan om?

Ingen som visar något jävlar anamma
Det går helt klart att köpa att det är väldigt tungt och svårt att prestera på topp med en tunn trupp när det spelas två-tre matcher i veckan. Men i sådana här matcher när inte mycket stämmer saknas det någon som ger en annan spelare en ”hårtork” eller i alla fall ryter ifrån på riktigt. En sådan som James Milner eller Jordan Henderson när denne byttes in är till exempel två spelare som ska kunna göra något för att väcka laget när det såg ut som det gjorde i går. Man kan komma ganska långt på lite jävlar anamma och vilja när spelet inte stämmer.

Individuella misstag fortsätter att kosta
Ja, det är inte första gången den här säsongen som ett individuellt försvarsmisstag gör att Liverpool tappar dyrbara poäng. Under gårdagens match var det återigen Joe Gomez som var i farten när han orsakade en mycket onödig frispark som sedermera ledde till Nottinghams och matchens enda mål. Är det nonchalans eller koncentrationsbrist som ligger bakom de här misstagen, eller vad kan det bero på?

Stod för få hotande löpningar
De hotande offensiva löpningarna in bakom Nottinghams backlinje gick att räkna på en hand, om ens det. Vi fick mest se sidledspassningar i lågt tempo som ett allsvenskt lag i princip hade kunnat försvara sig mot. Och bortsett från att Harvey Elliott i alla fall försökte från sitt mittfältsposition fick vi inte se mycket kreativitet hos de övriga offensiva spelarna.   

Liverpool förtjänade inte tre poäng
Bortsett från Liverpools tre-fyra superlägen som skapades på fasta situationer och som borde resulterat i något var det passivt, slött och det är väldigt få spelare som kan kvittera ut ett godkänt betyg från matchen. Det var en rejäl missräkning och laget står ännu utan bortaseger den här säsongen i ligaspelet. Hemmalaget som bars fram av en fantastisk hemmapublik gjorde sin bästa match för säsongen och tog inte alls oförtjänt hem alla tre poäng.
 

Rasmus Karlssonrasmus.karlsson@svenskafans.com@_RasmusKarlsson2022-10-23 11:36:42
Author

Fler artiklar om Liverpool