Lagbanner
Anfield, 2023-10-29 15:00

Liverpool - Nottingham
3 - 0

Fem tankar efter Nottingham Forest

Fem tankar efter Nottingham Forest

En helt annan värld, en utveckling som känns igen och en vägvinnande bredd. Här kommer fem tankar efter Liverpools seger mot Nottingham Forest.

En annan värld
Tyvärr påminns man, lite väl ofta nuförtiden, om att trots att vi bor på samma planet är det sannerligen olika världar vi lever i. Inför matchen mot Nottingham Forest briserade nyheten om att Luis Diaz föräldrar kidnappats, vilket ni alla vet vid det här laget. Att föräldrar till spelare kidnappas är ett fenomen som tyvärr varit alldeles för vanligt de senaste åren i Sydamerika, framför allt Brasilien. I en lägenhet i Sverige är det omöjligt att förstå sig på den skräcken det innebär att motta sådana nyheter. Speciellt när du som spelare befinner dig på en helt annan kontinent. Fint att se Diogo Jota hålla upp Diaz tröja när han tryckte dit 1–0, en liten stöttning för en familj som behöver väldigt mycket. 

Jag känner igen det här
Darwin Nunez. Denna underbara, galna, stökiga och bökiga uruguayanske anfallare med stora shorts. När man väl trodde att det började lossna på allvar så träffade han stolpen på sätt som förundrar. Men om vi bortser från stolpträffen så börjar jag verkligen känna igen den utvecklingen som Darwin har just nu. Han fortsätter skapa ohyggligt mycket chanser, men nu börjar han även se skarpare och skarpare ut för var match han spelar. Bollarna sitter i nätet oftare och avsluten är mer precisa. Jag har sett en annan uruguayansk anfallare ha en liknande utveckling. Även om jag inte ska dumpa Luis Suarez utveckling på Darwins axlar och addera ytterligare press, kan jag bara notera och se fram emot fortsättningen. Känslan just nu är att Darwin kan bli riktigt, riktigt bra. Det är svårt att se något tak just nu och frågan är om han kommer hindras av det när det väl dyker upp.

En vägvinnande bredd
Med Luis Diaz borta behövde Jürgen Klopp göra om i sin anfallslinje inför matchen mot Forest. Valet föll på att starta med både Diogo Jota och Darwin Nunéz. I ärlighetens namn tror jag inte det hade spelat någon roll om det hade varit Cody Gakpo han kastat in, eller Harvey Elliott för den delen. Den offensiva bredden Liverpools anfallslinje har den här säsongen är oerhört imponerande, och så här långt väldigt vägvinnande. Med de fem främst alternativen laget besitter just nu är den kanske bättre än den någonsin har varit under modern tid. Mané, Bobby och Salah hade nog en högre höjd tillsammans än vad en enskild trio har visat upp av den här uppsättningen, men bredden är på en nivå jag inte har sett tidigare. Förr har det alltid varit två eller tre spelare framåt. Nu är det fem.

Njut av honom
Vad går att sägas om Mohamed Salah som inte redan är sagt? Förmodligen ganska lite, det mesta har redan uttalats, det är svårt att presentera originella tankar om egyptiern. Jag kan bara fortsätta förundras. Mannen som dubbades som ett “one season wonder” omgående har fortsatt bevisa motsatsen år ut och år in. Efter matchen mot Forest står han på tolv poäng på fem matcher, åtta mål och fyra assist. Han ligger tvåa i skytteligan bakom Erling Haaland och fortsätter slå rekord på löpande band. För mig har han varit den absolut bästa spelaren den här säsongen, möjligen vid sidan av Dominik Szoboszlai som även han spelar på en sagolik hög nivå. Tyvärr är det här kanske den sista säsongen vi får se av Salah i röd tröja. Jag tänker bara njuta av varje sekund jag har kvar med den fantastiska krullhårige lille mannen.

Hur långt kommer det här räcka?
Ja, jag har ställt mig den frågan tidigare på den här sajten och jag fortsätter göra det. Liverpool övertygar på ett sätt som jag inte hade vågat hoppats på. Offensiven ser fantastisk ut och när nu även Ryan Gravenberch börjat växla upp ser även mittfältet oerhört starkt ut. Lägg till en Virgil Van Dijk med bindeln på armen som håller en nivå han inte har gjort de senaste säsongerna, det ser väldigt väldigt bra ut. I europa league fortsätter Klopp att rotera och laget fortsätter att vinna. Varken City, Spurs eller Arsenal ser osårbara ut i toppen, frågan är precis hur långt det kommer räcka för Liverpool.

TV: Nunez målskytt när Liverpool vann mot Nottingham
 

Hugo Levinsson@Hugolevinsson2023-10-30 16:31:00
Author

Fler artiklar om Liverpool