Lagbanner
2022-10-12 21:00

Rangers - Liverpool
1 - 7

Fem tankar efter Rangers

Fem tankar efter Rangers

Efter ett sedvanligt tidigt underläge lyckades däremot Liverpool denna gång vända matchen. Efter krossen krävs nu endast en poäng för att garantera slutspel. Här kommer fem tankar efter Rangers.

Offside...
En regel någon måste kunna översätta för vår käre uruguayan. I de båda matcherna mot Rangers och i matchen mot Arsenal är han uppe runt ett tiotal ”offsides”, och inte bara för hans egna produktion men även för tempot i matcherna börjar det bli lite av ett problem. Men när det väl sitter för honom delar jag den allmänna åsikten om att Darwin kommer börja ösa in mål och poäng.


Bobby...
Ännu en gång var han MOTM, och trots att spelet inte alltid sitter till 100% så är han helt klart en av våra viktigaste spelare för tillfället. Med det nya spelsystemet och den nyvunna formen kommer Firmino vara en viktig nyckel för att även vända den negativa inledningen i ligan. Det ska bli spännande och se vad Firmino samt det nya spelsystemet kan erbjuda mot ett lag som Manchester City.


Första målet...
I åtta (!) av de tolv matcher som Liverpool spelat sedan Premier League startade har laget släppt in första målet. Ett problem som kostar för många poäng. Att bara köra över lagen från början har varit vår styrka, medan att bryta ner lag har varit en svagare sida från Liverpool. Så kan Klopp och kompani stänga igen butiken den första kvarten i matcherna blir Liverpool betydligt svårare att ta poäng av. 

Mohamed Salah...
Sex minuter och tolv sekunder. Så lång tid tog det för Salah att göra hat-trick mot Rangers, och det är även ett nytt rekord i Champions League. Inte nog med det blev han även den spelare som gjort flest mål i Champions League för Liverpool. En viktig kväll för Salah och vi får bara hoppas att detta vänder hans ”hackiga” säsongsinledning. Dessutom såg jag en heat map från gårdagens match och vi får hoppas att vår främste målgörare får fortsätta att komma in centralt i banan som vi bett om, för faktum är att det oftast är där som målen görs. 

4-2-3-1...
En liten upprepning, men det är absolut värt att nämna den nya formationen som Klopp experimenterat med. Jag upplever att det nya systemet passar Liverpool bättre mot lag som vi ”ska” besegra, exempelvis Rangers. Det ger en annan dynamik i anfallsspelet och det skapas fler chanser, däremot är jag lite orolig för hur den ska stå mot lag som Manchester City eller Napoli. Arsenal var en liten varningsklocka, men det är absolut för tidigt att tokhylla eller såga det nya spelsättet utan vi får lugnt och stilla ge det ett par månader innan vi kommer fram till en definitiv slutsats. 

Emrik Johansson@emrik_johansson2022-10-13 12:50:00
Author

Fler artiklar om Liverpool